Sport

Planul României pentru o medalie la tenis de masă: “Va trebui să batem o echipă tare”

Echipa națională de tenis feminin va debuta în concursul pe echipe și visează la o medalie, chiar dacă va întâlni adversari redutabili.
31.07.2021 | 21:01
Planul Romaniei pentru o medalie la tenis de masa Va trebui sa batem o echipa tare
ADVERTISEMENT

Echipa feminină de tenis de masă a României începe asaltul pentru o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, în cea de-a zecea zi a competiției.

FANATIK a analizat șansele României la medalii, care a mai rămas cu doar 23 de sportivi în concurs, însă doar câțiva au șanse cu adevărat la o medalie.

ADVERTISEMENT

Antrenorul echipei de tenis de masă știe cum România obține medalia: „Va trebui să batem o echipă tare ca să ajungem în Top 4”

Viorel Filimon este optimist înainte de începerea concursului pe echipe la tenis de masă, însă în același timp e conștient că fetele noastre vor trebui să învingă cel puțin o echipă din cele mai bune patru națiuni din lume: „Tabloul e mai accesibil, având în vedere că nu am căzut cu China, Japonia, Hong Kong sau Singapore din primul tur. Dar tot va trebui să batem o echipă tare ca să ajungem în Top 4 și să avem aspirații la medalie”, a spus antrenorul echipei feminine de tenis de masă a României într-un interviu pentru lead.ro.

Până la meciul cu Hong Kong, România va trebui însă să treacă de echipa Egiptului, un adversar cu care fetele au avut tot timpul meciuri pe contre: „Vom întâlni Egiptul, o echipă ambițioasă, luptătoare, cu care de fiecare dată am avut meciuri disputate. Sper că fetele vor câștiga această partidă, ca să jucăm cu Hong Kong-ul pentru a intra în primele patru echipe ale lumii la Olimpiadă”, a mai spus Viorel Filimon.

ADVERTISEMENT

Echipa feminină de tenis de masă a României este formată din Bernadette Szocs, Eliza Samara, Daniela Dodean și Irina Ciobanu. Deși fetele nu au reușit să câștige o medalie în concursul individual sau la dublu mixt, fetele visează în continuare la o medalie în concursul pe echipe.

De ce nu a reușit România o medalie în concursul individual

Deși România a avut două reprezentante în concursul individual, fetele nu au reușit să se apropie de medalii. Explicația este foarte simplă din punctul de vedere al antrenorului tricolorelor.

ADVERTISEMENT

„Faptul că la probele individuale nu am reușit niște rezultate deosebite nu mă înspăimântă, pentru că și dacă înaintam un tur dădeam peste favorita numărul 3, japoneza Mima Ito, la Eliza Samara, iar Bernie a dat peste o sportivă mai „necunoscută”, dar care joacă în America de mult timp, o sportivă din China, cu mare experiență”.

Același lucru s-a întâmplat și în proba de dublu mixt, unde Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu au fost eliminați în sferturile de finală de China: „În proba de dublu mixt, ai noștri au pierdut în primii 8 la cuplul campion olimpic de ediția trecută, care acum au pierdut finala, 3-4, cu Japonia. Totuși, locul 5 al cuplului nostru înseamă că am fost foarte aproape de obiectivul pe care ni-l propuseserăm, acela de a fi pe podium”, a fost explicația aceluiași Viorel Filimon.

ADVERTISEMENT

Meciul cu Hong-Kong poate deschide drumul către medalii

Dacă Egiptul nu este un adversar de speriat, echipa Hong-Kong-ului este primul adversar de calibru care stă în drumul fetelor spre semifinale, unde vor juca cu medaliile pe masă.

„Va fi o întâlnire foarte-foarte grea, sunt trei sportive cu care noi am mai jucat, fiecare dintre fetele noastre a reușit victorii la sportivele lor, dar în probe individuale și în competiții diferite. Să sperăm că vom reuși de data aceasta să jucăm foarte bine și toate trei fetele să contribuie la o victorie care ne-ar plasa în topul mondial”, a analizat antrenorul partida cu asiaticele.

Jucătoarele noastre însă nu sunt afectate de rezultatele modeste din turneul de simplu, mai ales că obiectivul declarat al echipei era proba de dublu-mixt și concursul pe echipe: „Să fie clar: obiectivele noastre au fost puse pe proba de dublu mixt și pe echipe. Sigur, la individual, se putea trece un tur, dar al doilea ar fi fost foarte greu. Au fost puțin afectate fetele, e normal, dar de patru-cinci zile, de când au jucat, și până acum am reușit să le remontăm”. 

Ultimele antrenamentele îmi dau speranța că fetele vor juca bine și vor da totul ca să facem un rezultat bun – Viorel Filimon

ADVERTISEMENT