News

Accident grav pe A1: un mort și 15 răniţi! Planul roșu de intervenție, activat

21.10.2020 | 13:11
Accident grav pe A1 un mort si 15 raniti Planul rosu de interventie activat
Planul roșu de intervenție a fost activat, după un accident grav pe A1. O persoană a murit și 15 sunt rănite. Sursa foto: alba24.ro
ADVERTISEMENT

Planul roșu de intervenție a fost activat miercuri în România, după un accident grav produs pe Autostrada Sibiu-Deva, în județul Alba.

Un microbuz de pentru transport persoane s-a răsturnat, iar mai multe persoane au fost rănite. Din păcate, o altă persoană a decedat în urma evenimentului.

ADVERTISEMENT

În urma activării planului roșu, au fost trimise la fața locului 5 autospeciale SMURD, o autospecială de Terapie Intensivă Mobilă, o autospecială de stingere incendii cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și două ambulanțe SAJ.

Accident grav pe Autostrada A1. O persoană a murit și 10 sunt rănite. Planul roșu activat

Un accident rutier deosebit de grav s-a produs miercuri, pe Autostrada A1, între Sebeș și Orăștie, în zona localității Pianu. În evenimentul rutier a fost implicat un microbuz cu 15 persoane și o autoutilitară. A fost activat planul roșu de intervenție.

ADVERTISEMENT

Potrivit primelor informații de la fața locului, sunt 15 persoane implicate și una decedată. O altă persoană care rămăsese încarcerată a fost extrasă și i se acordă îngrijiri medicale.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe autostrada A1 Sibiu-Deva, pe sensul către Sibiu, în zona localității Pianu, județul Alba, un microbuz de transport persoane care transporta o platformă cu un autovehicul s-a răsturnat pe carosabil, pe banda de urgență.

ADVERTISEMENT

Un elicopter SMURD, trimis la fața locului

Dată fiind gravitatea evenimentului, banda de urgență de pe A1 a fost restricționată, circulația fiind îngreunată în zona producerii evenimentului rutier.

După ce a fost aplicat planul roșu de intervenție, la locul accidentului a fost solicitat și un elicopter SMURD pentru transportarea răniților.

ADVERTISEMENT

Imediat după accident, Autostrada A1 a fost închisă între km 300 și 320 pe sensul de mers Orăștie – Sebeș, conform Alba24.ro.

ADVERTISEMENT