Fotbal international

Planul șefilor din La Liga pentru Real Madrid și Barcelona în luna iunie: meciuri la două zile!

20.03.2020 | 14:53
Planul sefilor din La Liga pentru Real Madrid si Barcelona in luna iunie meciuri la doua zile
ADVERTISEMENT

În plină pandemie de coronavirus, conducătorii fotbalului din Europa caută soluții pentru a duce la capăt sezonul suspendat în urmă cu câteva zile. Cu programul din primăvară și din vară extrem de aglomerat, oficialii spanioli au gândit un plan de disputare a meciurilor extrem de dur pentru Barca, Real, Ateltico și celelalte echipe din La Liga.

Planul conducătorilor din La Liga pentru încheierea sezonului: meciuri la două zile!

Criza coronavirus a aruncat în aer și meciurile din La Liga. Una dintre cele mai puternice întreceri din Europa și-a suspendat activitatea pe 12 martie.

ADVERTISEMENT

Planul inițial spunea că cel puțin până pe 3 aprilie nu se va mai juca niciun meci în Spania. Ulterior, situația din zonă s-a agravat, iar criza provocată de coronavirus a dus la o regândire a planului primar.

Președintele Ligi Profesioniste de Fotbal din Spania, Javier Tebas, a avut o reuniune, joi, cu toate cele 20 de cluburi de top și și-a reiterat optimismul în legătură cu încheierea până la 30 iunie a sezonului în curs.

ADVERTISEMENT

Tebas le-a prezentat conducătorilor cluburilor din La Liga un scenariu care spune că fotbalul în Spania nu va reveni până la jumătatea lunii mai.

În acest caz, el a venit cu un plan: echipele să joace meciuri la fiecare două zile pentru a finaliza competiția, anunță Cadena Cope.

ADVERTISEMENT

În acest moment, din La Liga mai sunt de jucat 11 runde de campionat, cărora li se adaugă finala Copa del Rey și restul meciurilor din Liga Campionilor și Europa League.

Planul lui Javier Tebas pentru definitivarea sezonului din La Liga:

  • 14 mai reluarea pregătirilor
  • meciuri din 2 în 2 zile 
  • 30 iunie – final de sezon în Spania

Meciurile din Spania, fără spectatori

În ceea ce privește desfășurarea meciurilor din La Liga, Tebas a mai spus pentru sursa citată că acestea se vor juca cel mai probabil fără spectatori.

ADVERTISEMENT

Spania traversează o criză extrem de gravă, fiind lovită crunt de epidemia de coronavirus. Datele date publicității vineri de autorități sunt cu adevărat terifiante.

  • 1.903 de noi cazuri în ultimele 24 de ore
  • 19.980 de cazuri în total
  • 1.002 de morți din cauza Covid-19
ADVERTISEMENT