Alegeri 2024

„Planul Simion”, prezentat de liderul AUR pentru prezidențiale. 1 milion de apartamente ieftine, împroprietăriri, mai puțini parlamentari

Președintele AUR și-a prezentat proiectul cu care vine în fața românilor la alegerile prezidențiale. Ce măsuri prevede „Planul Simion”
28.06.2024 | 08:11
Planul Simion prezentat de liderul AUR pentru prezidentiale 1 milion de apartamente ieftine improprietariri mai putini parlamentari
George Simion spune că va demisiona din funcția de președinte dacă nu-și va respecta promisiunile / Foto: captură, AUR
ADVERTISEMENT

George Simion, liderul AUR, a prezentat, joi, proiectul cu care candidează la alegerile prezidențiale. „Planul Simion” prevede, printre altele, un milion de apartamente „care să fie date la un cost real românilor”, un număr de parlamentari redus și un Guvern cu 12 ministere.

Apartamente cu două camere la 35.000 de euro

Liderul AUR, George Simion, și-a prezentat, joi, planul cu care vrea să se prezinte în fața românilor la alegerile prezidențiale. Proiectul, numit „Planul Simion” prevede, printre altele, apartamente la prețuri reduse, începând cu 35.000 de euro (două camere).

ADVERTISEMENT

„Vrem să construim anual 100.000 de case la un preț standard de 35.000 de euro pentru apartamente de două camere. În cariere noi, cu toate sistematizările făcute și cu toate condițiile: creșe, grădinițe, spitale, locuri de joacă, parcuri, școli, policlinici. În momentul ăsta din păcate s-a construit în România, pe lângă marile orașe, un anumit tip de cartiere, cele dormitor. Strada are trei metri, nu are cum să ajungă un pompier acolo. Nu există locuri de joacă sau condițiile minime în anul 2024”, a spus George Simion.

„Generația mea stă în chirii sau este îndatorată la bănci”

Liderul AUR a spus că românii nu mai trebuie să fie îndatorați la bănci iar președintele țării trebuie să impună sistemului bancar să nu crească dobânzile. „Planul Simion” prevede și locuințe cu trei camere, la preț de 50.000 de euro și cu patru camere, la un preț de 75.000 de euro, cu zero dobândă, AUR spunând că propune refinanțarea creditelor imobiliare „în funcție de suprafața pentru care românii s-au îndatorat”.

ADVERTISEMENT

„Generația mea stă în chirii sau este îndatorată la bănci. Ce cred că trebuie să facă un președinte și un guvern este să ia apărarea propriilor cetățeni, să impună firmelor de utilități să construiască toată infrastructura necesară așa cum îi obligă legea, să impună băncilor să nu dubleze sau tripleze rata dobânzilor. De aceea, pe lângă case la 35.000 de euro apartamentul de două camere, 50.000 de euro trei camere, 75.000 de euro apartament cu patru camere cu dobândă zero, propunem refinanțarea tuturor creditelor imobiliare, în funcție de suprafața pentru care românii s-au îndatorat”, a spus George Simion.

Un plan care „va reconstrui România”

Liderul AUR a subliniat că planul său depășește ca anvergură alegerile prezidențiale și este un plan de reconstrucție a țării, care va crea 400.000 de locuri de muncă. „Am avut în familie și mulți aveți cunoscuți, poate chiar voi ați luat credite de la bănci și ați pornit de la un credit de 1.200 de lei și ați ajuns la 2.300 de lei. Eu consider că acest plan care este mai mult decât un plan pentru alegerile prezidențiale și este mai mult decât un plan de guvernare, este un plan de țară care vine să reconstruiască România și care este la opțiunea conducătorilor pe care România îi va avea la final de 2024. Acest plan va crea 400.000 de locuri de muncă și plus valoare în țară. Sau îi dau pe minireactoare din America? Sau pe sistemul Patriot? Sau pe 100 de mii de doze de vaccin? Toate lucrurile. pe care vi le-am spus țin de decizie politică. Trebuie să vedeți ce vă oferă decidentul”, a adăugat Simion.

ADVERTISEMENT

Țara locuințelor supraaglomerate

„Planul Simion” prevede „împroprietărirea românilor” și, per total, conține „200 de măsuri în favoarea cetățenilor acestei țări” printre care reducerea taxării muncii. „Românii au al doilea cel mai mic venit disponibil pe gospodărie din toate țările UE, deși statistica ne spune că mai sunt șase state din UE în urma noastră, inclusiv Ungaria. Există o problemă cu această sărăcie pentru că, în România, beneficiarii acestei creșteri economice sunt primele o mie de firme din țară și Guvernul. Guvern care nu știm ce face cu beneficiile pe care le are din această creștere economică. Avem în România a doua rată din UE de locuințe supraaglomerate. 40,5% din locuințele din România sunt supraaglomerate, nu se respectă standardul de suprafață pe fiecare suflet definit la nivel european”, potrivit AUR.

„Cinismul statului”: Patriot pentru Ucraina

Gheorghe Piperea, europarlamentar AUR, a subliniat, potrivit lui, „cinismul” statului român care, în loc să fie o „plasă de siguranță socială” pentru românii sărăciți, oferă sisteme Patriot pentru Ucraina. „Statul român e cinic, are alte priorități. Statul român are ca prioritate să ajute un alt popor, să dea cu subsemnatul acolo unde i se spune că e un pion, să dea rachetele Patriot Ucrainei. Nu se preocupă de faptul că românii sărăcesc. A uitat că trebuie să fie plasă de siguranță socială. Ăsta este Planul Simion”, a spus Piperea.

ADVERTISEMENT

Contract cu fiecare român

„Planul Simion” mai prevede și reducerea cu 300 a numărului de parlamentari, un Guvern cu 12 ministere și un număr maxim de 50 de secretari de stat. „În momentul ăsta sunt 200 de secretari de stat degeaba”, a spus Simion. Liderul AUR a explicat că oferta sa este inclusă într-un contract care poate fi semnat „cu fiecare român, începând de mâine, fizic în toate oraşele ţării”.

„Dacă nu respectăm termenele asumate în contract, viitorul preşedinte George Simion îşi dă demisia din funcţia de preşedinte. Vreau ca acest contract să ajungă în mâna fiecărui român care îşi doreşte refinanţarea creditelor, scăderea taxării muncii sau un apartament la preţul corect al pieţei, nu la preţul oferit de mafia imobiliară sau un preţ afectat de către administraţiile locale care pentru o autorizaţie cer şpagă. De astăzi am deschis site-ul unde se poate semna contractul (…) şi invit toţi românii să meargă şi să îşi pună semnătura pe contractul cu viitorul preşedinte al României. Vreau să le arătăm împreună tuturor celor care spun că nu se poate, că de fapt se poate”, a spus George Simion.

ADVERTISEMENT