Alegeri 2024

„Planul Simion”, programul politic al lui George Simion pentru prezidenţiale: ”New Dealul Românesc”

George Simion, primul lider politic care și-a anunțat înscrierea în cursa pentru Cotroceni, și-a prezentat programul prezidențial.” New Dealul Românesc: Planul Simion”.
28.06.2024 | 19:37
Planul Simion programul politic al lui George Simion pentru prezidentiale New Dealul Romanesc
„Planul Simion”, programul politic al lui George Simion pentru prezidenţiale
ADVERTISEMENT

Deși coaliția nu a stabilit încă calendarul alegerilor, încep să apară primele programe prezidențiale. După ce în urmă cu două săptămâni, a fost primul lider politic care și-a anunțat înscrierea în cursa pentru cea mai înaltă funcție în stat, George Simion a furat din nou startul și și-a prezentat programul prezidențial.

„Planul Simion”, programul politic al lui George Simion pentru prezidenţiale

Președintele AUR vine în fața românilor cu „Planul Simion, un program despre care spune că își propune să fie un „New Deal” românesc.

ADVERTISEMENT

Programul cu care George Simion intră în lupta electorală pentru Cotroceni este inspirat din planul fostului președinte american Franklin D. Roosevelt, iar prin intermediul lui liderul AUR își propune să schimbe soarta românilor.

„Am învățat că în momentul în care SUA au intrat într-o criză financiară în perioada interbelică, președintele de atunci, Franklin Roosevelt, a venit cu un plan care s-a chemat The New Deal, un plan care a creat locuri de muncă și un plan de a injecta bani în lucrări publice”, a declarat George Simion, joi, în cadrul discursului său de la prezentarea Planului Simion.

ADVERTISEMENT

George Simion a subliniat că își dorește ca toți românii să fie proprietari pe pământul lor, pe casa lor și crede că viitorul președinte al țării trebuie să îi sprijine în acest sens.

Românii sunt proprietari chiar mai mult decât media europeană, doar că proprietari sunt părinții, bunicii noștri. Genereația mea nu, stă în chirii sau este îndatorată la bănci.

ADVERTISEMENT

Ce cred că trebuie să facă un președinte și un guvern este să ia apărarea propriilor cetățeni, să impună firmelor de utilități să construiască toată infrastructura necesară așa cum îi obligă legea, să impună băncilor să nu dubleze sau tripleze rata dobânzilor”, a mai spus președintele AUR.

Mai mult, pe lângă apartamentele de două camere la 35.000 de euro, ”50.000 de euro trei camere, 75.000 de euro apartament cu patru camere cu dobândă zero”, George Simion propune refinanțarea tuturor creditelor imobiliare, ”în funcție de suprafața pentru care românii s-au îndatorat”.

ADVERTISEMENT

”Este un plan de țară care vine să reconstruiască România”

Potrivit candidatului AUR la alegerile prezidențiale, „Planul Simion” prevede, pe lângă cele un milion de apartamente „care să fie date la un cost real românilor”, începând cu 35.000 de euro (două camere), un număr de parlamentari redus și un Guvern cu 12 ministere.

Totodată, George Simion susține că programul său depășește ca anvergură alegerile prezidențiale, deoarece este un plan de reconstrucție a țării, care va crea 400.000 de locuri de muncă.

”Eu consider că acest plan care este mai mult decât un plan pentru alegerile prezidențiale și este mai mult decât un plan de guvernare, este un plan de țară care vine să reconstruiască România și care este la opțiunea conducătorilor pe care România îi va avea la final de 2024”, transmis candidatul AUR la alegerile prezidențiale.

ADVERTISEMENT