Planul UEFA împotriva Superligii Europei! Sumă colosală pentru premierea echipelor din Liga Campionilor

Patrice Podina   
în Champions League
20/04/2021, 19:34
Planul UEFA împotriva Superligii Europei! Sumă colosală pentru premierea echipelor din Liga Campionilor
Trofeul Ligii Campionilor. FOTO: hepta.ro

UEFA nu își va da acceptul pentru organizarea Superligii Europene, inițiată de 12 dintre cele mai mari cluburi de fotbal ale continentului. În plus, forul fotbalistic pregătește o revoluție financiară în Liga Campionilor.

Contraatacul UEFA, la European Super League, a fost dezvăluit de Bloomberg și RMC Sport care susțin că forul continental negociază cu un fond de investiții din Londra având în plan să obțină o majorare semnificativă a bugetului Ligii Campionilor de la 4,5 miliarde de euro, la 7 miliarde de euro.

Presa europeană a mers mai departe și a avansat ideea că ediția în curs a Ligii Campionilor ar putea fi suspendată ca urmare a anunțului făcut de 12 cluburi din Anglia, Italia și Spania că vor înființa o Super Ligă Europeană, care să se desfășoare în paralel cu cea mai importantă competiție continentală intercluburi.

UEFA a aprobat noul format al Ligii Campionilor și a anunțat restricțiile jucătorilor echipelor din European Super League

Tot ca răspuns la anunțul apariției noii Superligi Europene, UEFA propune un format nou pentru Liga Campionilor, începând cu 2024. Noul format al Ligii Campionilor, propus de UEFA, va avea, în etapa care înlocuiește faza grupelor, 36 de cluburi, împărţite în patru urne de câte nouă echipe, care vor juca într-un sistem de genul mini-campionat.

În plus, preşedintele UEFA a avut o reacţie extrem de dură la adresa membrilor fondatori ai Superligii Europene şi ameninţă că sportivii care vor juca în această competiţie, nu vor participa la turneele finale de Campionat European şi Mondial.

”Jucătorii care vor evolua în Super League vor fi interzişi de la Campionatul Mondial şi Campionatul European. Nu vor avea voie să joace în echipele lor naţionale. Aşa numitele cluburi mari, nu au fost mereu aşa. Juventus a fost în Serie B, iar Manchester United înainte de Sir Alex Ferguson nu era nicăieri”, a transmis Alexander Ceferin.

FIFA pregătește repercursiuni fără precedent împotriva cluburilor care au inițiat Superliga Europeană

Pe lângă măsurile inițiate deja de UEFA, și forul mondial prin vocea președintelui Gianni Infantino, prezent la începutul acestei săptămâni la Congresul UEFA, și-a exprimat dezacordul cu privire la crearea Superligii Europene și cere ca cele 12 cluburi să fie pedepsite drastic.

”FIFA se bazează pe adevăratele valori ale sportului. Nu putem decât să dezaprobăm puternic crearea Superligii. Sunt de 16 ani la UEFA, am lucrat pentru a apăra principiile și valorile care au permis succesul fotbalului european. Cluburile vor trebui să își asume responsabilitatea și să se gândească la toți suporterii care au contribuit la ceea ce este fotbalul astăzi.

Rolul nostru este să protejăm fotbalul european, competițiile și echipele naționale, astfel încât fotbalul să supraviețuiască în întreaga lume. Dacă vor să meargă în această direcție, trebuie să suporte consecințele. Trebuie ori să iasă de tot, ori să rămână, nu pot ieși pe jumătate”, a declarat Infantino, conform Mundo Deportivo.

Închide ×