News

Ce planuri are Mirela Călugăreanu, cea care a înlocuit-o pe Mihaela Triculescu la şefia ANAF

04.06.2019 | 12:54
Ce planuri are Mirela Calugareanu cea care a inlocuito pe Mihaela Triculescu la sefia ANAF
ADVERTISEMENT

Noul șef ANAF, Mirela Călugăreanu, a anunțat într-o conferință de presă planurile pe care le are după ce a ajuns din nou la conducerea Fiscului. Printre obiectivele pe care dorește să le îndeplinească se numără asigurarea unor servicii de calitate, simplificarea mecanismelor de administrare fiscală, prevenirea și combaterea evaziunii fiscale. Totodată, noul șef ANAF susține că vrea să înființeze noi structure care să asigure nu tratament diferit în funcție de comportamentul fiscal.

Care este planul noului șef ANAF, Mirela Călugăreanu

Mirela Călugăreanu a anunțat că are în plan să înființeze o „școală de fiscalitate” care să ajute la profesionilizarea agenților: „Vom înființa școala de fiscalitate, vând scop ridicarea calității profesionale a angajaților pe care ANAF îi are. Dorim să atragem în sistemul fiscal tineri absolvenți de învățământ superior din domeniul economic, să-i formăm în interiorul sistemului.”

ADVERTISEMENT

De asemenea, noul șef ANAF promite mai multă transparență din partea conducerii Fiscului: „Începând de săptămâna viitoare vom supune consultării publice planul de eficientizare și de transparentizare a activității ANAF, consultâdu-ne atât cu reprezentanții mediului de afaceri, cu reprezentanții organizațiilor profesionale din domeniu dar și cu reprezentanți ai mediului academic.”

Care sunt planurile Mirela Călugăreanu la șefia ANAF *foto: hotnews.ro
Care sunt planurile Mirela Călugăreanu la șefia ANAF *foto: hotnews.ro

Noul șef ANAF vrea să înființeze o direcție generală de analiză de risc

Mirela Călugăreanu a aprofundat apoi felul în care vrea să reformeze ANAF-ul: „Este necesară înființarea direcției generale de analiză de risc la nivelul ANAF care are rolul de a defini un profil standard de risc al contribuabilului. Acest element reprezintă cheia reformării administrației fiscale din România. În funcție de profilul de risc al contribuabilului, organele fiscale vor acționa gradual, aplicând întâi măsura notificării contribuabilului în legătură cu posibile diferențe de impozite și taxe, notificarea fiind urmată de mediere și în funcție de feedback-ul pe care îl primim de la contribuabili și de modul în care acesta alege să se conformeze urmează sau nu controale inopinate sau inspecții fiscale parțiale și inspecții fiscale generale”, a mai spus noul șef ANAF, potrivit hotnews.ro.

ADVERTISEMENT

Călugăreanu se pregătește de al doilea mandat în fruntea ANAF, după ce a fost numită în locul fostului șef al Fiscului, Mihaela Triculescu. Cea din urmă era considerată omul lui Liviu Dragnea și a fost mazilită de la ANAF după condamnarea fostului președinte PSD în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Tags: