Fotbal international

Planurile Barcelonei pentru viitorul sezon. Totul pentru Champions League

01.05.2018 | 11:07
Planurile Barcelonei pentru viitorul sezon Totul pentru Champions League

Planurile Barcelonei pentru viitorul sezon au ca obiectiv principal recâştigarea prestigiului în Champions League. Catalanii se bucură pentru faptul că au redevenit campioni şi au câştigat Cupa Spaniei, dar sunt conştienţi că adevărata glorie se obţine în Champions League. Acolo, rivala pe care au lăsat-o la ani lumină în campionat, Real Madrid, este foarte aproape de o realizare istorică: trei triumfuri consecutive.

Tocmai din acest motiv şefii clubului de pe Camp Nou sunt preocupaţi să construiască un lot foarte puternic şi bine echilibrat pe compartimente. Marea lovitură a verii se anunţă a fi francezul Antoine Griezmann de la Atletico Madrid, care şi-ar fi dat deja acordul pentru a veni şi care costă o sumă accesibilă prin clauza de eliberare: 100 de milioane.

Planurile Barcelonei vizează aducerea lui Griezmann şi a unor fundaşi

În poartă germanul Marc ter Stegen este titular indiscutabil. În apărare semnul mare de întrebare este fundaşul central francez Samuel Umtiti, care încă nu a semnat prelungirea contractului şi la clauza de eliberare de 60 de milioane poate pleca şi mâine. Are grămadă de oferte pe masă. De aceea ochii sunt pe doi jucători tineri, Lenglet şi De Ligt, dezavantajul fiind că nu au experienţă la asemenea nivel de Champions League.

La mijloc va veni brazilianul Arthur, transfer deja rezolvat, jucător polivalent, care poate juca optim şi în rol defensiv. Iar sosirea lui Griezmann va crea o adevărată inflaţie în ofensivă, cel mai probabil Dembele urmând a deveni rezervă sau va fi vândut pe o sumă bună. Sigure sunt transferurile definitive ale lui Deulofeu, Arda Turan şi Rafinha, iar plecările lui Andre Gomes, Denis Suarez, Paco Alcacer şi Aleix Vidal sunt sigure în proporţie de peste 80 la sută.

Antoine Griezmann poate fi marea lovitură din vară la Barcelona. Francezul costă doar 100 de milioane euro, clauza de eliberare
Antoine Griezmann poate fi marea lovitură din vară la Barcelona
Tags: