News

Plata pensiilor va întârzia în luna ianuarie. Autoritățile invocă zilele libere de sărbători

Compania Naţională Poşta Română a transmis vineri că distribuirea pensiilor şi a drepturilor sociale în luna ianuarie se va decala cu câteva zile
30.12.2022 | 14:39
Plata pensiilor va intarzia in luna ianuarie Autoritatile invoca zilele libere de sarbatori
Poșta Română anunță un decalaj în plata pensiilor în ianuarie. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Poșta Română susține că cei de la Casa Naţională de Pensii Publice au anunțat că vor vira contravaloarea drepturilor de protecţie socială în conturile Poştei Române cu o decalare de câteva zile.

Plata pensiilor va întârzia în luna ianuarie

Compania Naţională Poşta Română a transmis vineri într-un comunicat de presă că în luna ianuarie a anului 2023 distribuirea pensiilor şi a drepturilor sociale se va decala cu câteva zile. Motivul invocat face referire la zilele libere de care beneficiază atât salariații Poștei Române dar și ai Casei Naționale de Pensii Publice în perioada sărbătorilor de iarnă.

ADVERTISEMENT

Cei de la Poșta Română au subliniat faptul că de altfel și Casa Naţională de Pensii Publice a anunţat că va vira contravaloarea drepturilor de protecţie socială, în conturile Poştei Române, cu o decalare de câteva zile.

“Ca şi anul trecut, salariaţii Poştei Române vor lucra la capacitate maximă pentru a finaliza distribuirea pensiilor într-un interval comasat de doar opt zile lucrătoare, faţă de intervalul obişnuit de distribuire a pensiilor, conform contractului, 1-15 ale fiecărei luni.

ADVERTISEMENT

Este o situaţie specială pe care o întâmpinăm la fiecare început de an, având în vedere această perioadă în care angajaţii din toate domeniile de activitate au dreptul la zile libere pentru a le petrece alături de familie. Menţionăm că, în celelalte luni ale anului,

Poşta Română nu şi-a încălcat angajamentul asumat în conformitate cu convenţia încheiată cu Casa Naţională de Pensii şi subliniem că, anul trecut, Poşta Română a depus toate eforturile pentru a distribui banii pensionarilor într-un timp cât mai scurt şi a finalizat, cu trei zile înainte de termenul comunicat iniţial, distribuirea drepturilor băneşti”, a declarat Valentin Ştefan, directorul general al Poştei Române.

ADVERTISEMENT

Când vor fi livrate pensiile

Astfel, potrivit celor de la Poșta Română pensiile vor fi achitate la domiciliu începând cu data de 6 ianuarie, și până în ziua de 17.

De asemenea, oamenii își pot ridica banii de la ghişeele subunităţilor poştale până pe data de 19 ianuarie 2023.

ADVERTISEMENT

„Astfel, calendarul de achitare a pensiilor din sistemul public de pensii (pensii de asigurări sociale de stat, agricultori, veterani de război, văduve şi văduve de război, IOVR) va fi următorul:

– la domiciliu – în perioada 6-17 ianuarie 2023;

– la ghişeele subunităţilor poştale – până pe data de 19 ianuarie 2023”, se mai arată în comunicatul de presă transmis de Poșta Română.

ADVERTISEMENT