News

Platforma aici.gov.ro are probleme de funcţionare! Nici firmele, nici persoanele fizice nu pot depune cereri

04.05.2020 | 12:54
Platforma aicigovro are probleme de functionare Nici firmele nici persoanele fizice nu pot depune cereri
ADVERTISEMENT

Platforma aici.gov.ro are probleme de funcţionare în prima zi lucrătoare din luna mai. Nici firmele, nici persoanele fizice nu pot depune cereri pentru indemnizaţiile de şomaj tehnic. 

Platforma aici.gov.ro are probleme de funcţionare!

Platforma a suferit modificări joia trecută, însă în prima zi lucrătoare din luna mai a cedat. Site-ul oficial aici.gov.ro folosită de firme şi persoanele fizice pentru şomaj tehnic este temporar în mentenanţă.

ADVERTISEMENT

Site-ul scria că joi, în ultima zi din aprilie, începând cu ora 19:00, platforma se va afla în mentenanţă, utilizatorii fiind rugaţi să termine activitatea pe platformă înaintea orei stabilite. Însă, problemele persistă.

La această oră, a publicării materialului, pagina oficială a instituţiei nu s-a încărcat şi nu este exclus ca solicitările făcute în acest interval pentru indemnizaţiile de şomaj tehnic de la stat să nu fie luate în considerare.

ADVERTISEMENT

Toate cererile pentru şomaj tehnic se fac pe această platformă!

Plaforma aici.gov.ro este folosită de către firmele cu angajaţi aflaţi în şomaj tehnic pentru a cere de la stat fondurile pentru suportarea indemnizaţiilor aferente. Problema este că, începând din mai, indemnizaţiile pot fi cerute doar pe această platformă.

Nu se mai pot completa cereri la agenţiile de muncă, aşa cum s-a putut face luna trecută. Prin urmare, dacă platforma nu funcţionează cum trebuie, solicitările sunt îngreunate.

ADVERTISEMENT

Aceeaşi platformă este folosită de Persoanele Fizice Autorizate, avocaţi şi profesionişti pentru a cere indemnizaţia de ajutor din cauza închiderii activităţii, indemnizaţie de 75% din câştigul salarial mediu brut.

Platforma a fost lansată la începutul lunii aprilie de Guvern prin Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR):

ADVERTISEMENT

″Şomajul tehnic permite societăţilor private să solicite plata de la bugetul de stat a 75% din salariul mediu brut pe economie tuturor angajaţilor respectivelor societăţi”, se arată în comunicat.

ADVERTISEMENT