News

Platforma pe care bucureștenii se pot înscrie pentru testul de coronavirus a fost deschisă. Cine poate beneficia de acest program. Video

22.05.2020 | 17:46
Platforma pe care bucurestenii se pot inscrie pentru testul de coronavirus a fost deschisa Cine poate beneficia de acest program Video
ADVERTISEMENT

A fost deschisă platforma pe care bucureștenii se pot înscrie pentru testul de coronavirus și de care în prima fază vor beneficia 11.000 de cetățeni.

Platforma pe care bucureștenii se pot înscrie pentru testul de coronavirus a fost deschisă

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a participat, vineri, la deschiderea platformei pe care o pot folosi bucureștenii pentru a se înscrie în vederea testării de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Într-o primă etapă vor fi testați aproximativ 11.000 de oameni, iar cei care nu vor fi selectați acum rămân în baza de date pentru o etapă următoare. Cei care vor să-și facă testul trebuie să se înscrie pe site-ul  testampentrubucuresti.assmb.ro.

Am dat startul inscrierii in proiectul „Testăm pentru București”! 11.000 de bucuresteni se pot inscrie de acum voluntar pe platforma testampentrubucuresteni.assmb.ro. Testarea este gratuita si depisteaza infectia cauzata de noul coronavirus. Aparatele folosite sunt RT-PCR – cele mai performante la nivel mondial.Dupa inscriere, persoanele vor fi contactate si programate pentru testare la unul din cele 20 de laboratoare acreditate, apartinand celor 20 de clinici de stat si private afiliate acestui proiect.

Posted by Gabriela Firea on Friday, 22 May 2020

”Testarea este gratuită și depistează infecția cauzată de noul coronavirus. Aparatele folosite sunt RT-PCR, cele mai performanțe la nivel mondial”, a declarat primarul Gabriela Firea.

ADVERTISEMENT

Voluntarii vor completa o declarație ce cuprinde criterii de eligibilitate și date personale

Pe platforma online se pot înscrie bucureștenii care sunt asimptomatici, adică nu se află în definițiile de caz stabilite de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) și care doresc să participe la proiect pe bază de voluntariat.

Aceștia vor completa o declarație ce cuprinde criterii de eligibilitate și date personale (nume, prenume, CNP, serie și număr C.I., vârstă, sex, adresă de domiciliu, număr de telefon, adresă de e-mail, în cazul minorilor sunt necesare datele din certificatul de naștere).

ADVERTISEMENT

După înscriere, persoanele vor fi contactate și programate pentru testare la unul din cele 20 de laboratoare acreditate, aparținând celor 20 de clinici de stat și private afiliate acestui proiect.

Conform anunțului făcut de PMB, fiecare participant înscris primește un număr de înregistrare și un e-mail de confirmare, urmând să fie contactat pentru programare și testarea propriu-zisă.

ADVERTISEMENT

Unitățile sanitare autorizate pentru acest tip de testare sunt obligate de normele în vigoare să transmită către Direcția de Sănătate Publică București rezultatele testării, aceasta fiind instituția abilitată să stabilească, prin anchetă epidemiologică, măsurile care se impun în cazul celor care vor ieși pozitiv la testare.

ADVERTISEMENT