Fotbal international

Play-off Champions League. Show la Amsterdam. AEK Atena, victorie în Ungaria. Video

23.08.2018 | 00:56
Playoff Champions League Show la Amsterdam AEK Atena victorie in Ungaria Video

Play-off-ul Champions League şi-a derulat deja primele 90 de minute. Miercuri seară Ajax a făcut un important pas spre grupe într-un spectaculos show la Amsterdam, în compania lui Dinamo Kiev. AEK Atena, echipă care a ieşit campioană a Greciei numai ca urmare a actelor de violenţă petrecute la meciul de la Salonic, cu PAOK-ul lui Mircea Lucescu, e aproape de un moment istoric, după victoria în Ungaria. Singurul meci fără învingător s-a jucat la Berna, în Elveţia, egal între Young Boys şi Dinamo Zagreb.

Marţi seară PAOK a scos un egal imens la Lisabona cu Benfica, PSV Eindhoven a câştigat într-un adevărat thriller în Belarus, cu BATE Borisov, scor 3-2, iar singurul meci în care nu s-a marcat a fost Steaua Roşie Belgrad – Salzburg. Returul e programat săptămâna viitoare.

Play-off Champions League. Ajax – Dinamo Kiev 3-1 s-a decis într-o repriză

La Amsterdam Ajax şi Dinamo Kiev au jucat un fotbal nebun în primele 45 de minute. Nici nu începuse bine meciul şi De Beek ridica tribunele în picioare cu primul gol al “lăncierilor”. Dar bucuria olandezilor a fost de scurtă durată, pentru că în minutul 15 ucrainenii restabileau egalitatea. Însă pressingul sufocant al lui Ajax, început de prin minutul 30 şi-a arătat roadele în ultimele 10 minute ale reprizei. Ziyech şi sârbul Duşan Tadic, pe care România îl va avea adversar pe 10 septembrie, la Belgrad, în Liga Naţiunilor, au stabilit scorul pauzei, care avea să rămână şi al meciului. Greu de crezut că Dinamo va bate la retur cu 2-0 sau cu o diferenţă de trei goluri, pentru a se califica.


AEK bate în Ungaria 2-1, într-un meci terminat zece la zece

În Ungaria, la Budapesta, AEK Atena a învins cu 2-1 pe Vidi MOL, la gazde jucând din primul minut şi fostul jucător al Viitorului Constanţa, macedoneanul Boban Nikolov. A fost meciul nu doar al golurilor, dar şi al cartonaşelor roşii, primul eliminat fiind Huszti de la gazde, iar în a doua repriză a fost rândul lui Bakaseats de la greci să meargă mai repede la duşuri.

Bakasetas tocmai marcase cu patru minute mai înainte al doilea gol al atenienilor. Vidi MOL izbutise să elimine în turul secund pe Ludogoreţ Razgrad, echipa lui Cosmin Moţi şi Claudiu Keşeru, iar în turul al III-lea pe suedezii de la Malmo FF, naşa CFR-ului din Cluj în al doilea tur.





>

Young Boys – Dinamo Zagreb 1-1. Totul se decide în Croaţia

La Berna ca la Amsterdam. Gol gazdele după nici 120 de secunde în poarta lui Dinamo Zagreb şi fanii se agitau în tribune de zor, convinşi că echipa campioană a Elveţiei, după foarte mulţi ani de dominaţie FC Basel, va câştiga la pas şi cu un scor liniştitor pentru retur. Însă croaţii au egalat în minutul 40, prin Orlic şi au închis apoi jocul perfect. La retur, pe stadionul din Zagreb va fi un infern total pentru elveţieni.

BATE Borisov se poate socoti ghinionista rundei, pentru că abia a egalat acasă la 2 în minutul 90 al meciului cu PSV Eidhoven şi la nici două minute, în prelungiri, olandezii au lovit decisiv şi acum sunt 99,9 la sută calificaţi în faza grupelor. Acolo unde sperăm să ajungă şi Răzvan Lucescu, după 1-1 cu PAOK pe terenul Benficăi, dar returul de la Salonic va fi o bătălie pentru fiecare metru de teren.

Play-off Champions League. Egal la Berna între Young Boys şi Dinamo Zagreb. Fază din meci
Play-off Champions League. Egal la Berna între Young Boys şi Dinamo Zagreb