Fotbal intern

Play-off sau desființare! Primarul din Mioveni anunță măsuri radicale: „Nu ne mai permitem experimente pe bani”

14.03.2021 | 12:14
Playoff sau desfiintare Primarul din Mioveni anunta masuri radicale Nu ne mai permitem experimente pe bani
ADVERTISEMENT

Eșalonul secund se apropie de finalul primei părți a sezonului și 12 echipe luptă pentru un loc în 1-6. Pentru una dintre echipele care luptă pentru play-off miza e și mai mare. Ratarea obiectivului ar coincide cu pierderea finanțării.

Oricare dintre formațiile clasate pe locurile 1-12 are șanse matematice de accedere în faza play-off și acesta este obiectivul imediat și pentru CS Mioveni, grupare care s-a luptat și în ediție precedentă pentru promovarea în Liga 1.

ADVERTISEMENT

Dacă nici în acest an obiectivul nu va fi îndeplinit, pentru gruparea argeșeană vor urma vremuri tulburi. A anunțat, Ion Georgescu, omul care finanțează clubul din eșalonul secund.

Ion Georgescu, primarul orașului Mioveni: „Dacă nu intră în play-off, viitorul va fi unul tragic”

Ion Georgescu este primarul orașului Mioveni și unul dintre cei mai fanatici susținători ai echipei locale de fotbal. Anul trecut, CS Mioveni a ratat promovarea directă în ultima etapă din play-off, când a pierdut, acasă, 1-2 cu Petrolul. Apoi, argeșenii au ratat și barajul contra Chindiei Târgoviște, astfel că au fost nevoiți să mai rămână încă un an în eșalonul secund.

ADVERTISEMENT

Eșecul i-a căzut greu primarului Georgescu, acesta anunțând că retrage sprijinul financiar acordat echipei de fotbal. A revenit la sentimente mai bune și CS Mioveni și-a continuat activitatea, însă rezultatele sunt departe de așteptările primarului-suporter.

”Dacă nu intră în play-off, pentru conducere, pentru echipă, viitorul va fi unul tragic. Și nu sunt cuvinte goale. Urmăriți parcursul echipei. Nu le-a lipsit nimic, au condus, au avut posibilitatea, dar văd că ne întoarcem la meciul cu Petrolul de anul trecut, când am ratat accederea în liga superioară”, a tunat Ion Georgescu, pentru Jurnalul de Argeș.

ADVERTISEMENT

Mielușei acasă, zmei în deplasare

Supărarea primarului din Mioveni este justificată, dacă ne uităm pe parcursul echipei din acest campionat. Cu două etape înaintea finalului sezonului regulat, CS Mioveni este pe locul 10, cu 27 de puncte, și are șanse matematice de a intra în play-off.

În meciurile disputate în deplasare galben-verii au o linie de clasament impresionată: 12 meciuri – 8 victorii – 3 remize – 1 înfrângere. La Mioveni însă, băieții lui Alexandru Pelici nu se regăsesc. Au o singură victorie în 9 meciuri, 5 înfrângeri și 4 rezultate de egalitate.

ADVERTISEMENT

”Parcursul echipei este oscilant și nu înțeleg de ce. După cum au jucat și în ultimul meci de acasă, nu-i văd bine pe băieți (în ultimul joc pe teren propriu CS Mioveni a remizat, 1-1, cu Comuna Recea). Eu doar trag un semnal de alarmă, să trateze totul cu maximă seriozitate, începând de la președintele clubului, până la magaziner, în aceste etape care mai sunt”, a mai spus Georgescu, pentru sursa citată.

Ion Gerogescu: „Trecem la sportul de masă. E mai elegant și mai ieftin”

Edilul orașului Mioveni a mai spus că nu va desființa echipa de fotbal, dar ratarea obiectivului, accederea măcar în play-off, va duce la o reorganizare din temelii. Georgescu a lăsat să se înțeleagă că s-ar putea ajunge în situația în care echipa să nu mai fie înscrisă în viitorul campionat al ligii a doua.

„La Mioveni, la sportul de performanță, nu se vor mai face experiențe pe bani. Dacă nu ne revenim, trecem la sportul de masă. Este mai elegant și cu bani mult mai puțini. Indiferent că este fotbal, sau alt sport. Problemele care sunt, pandemia, Primăria, Consiliul Local, sponsorii, nimeni nu ne mai permitem să facem experiențe pe bani. Sunt vremuri grele”, a continuat Ion Georgescu.

Primarul din Mioveni merge mai departe și spune că fotbaliștii se mulțumesc cu puțin, prea puțin: ”Sunt unii care s-au învățat să rămână în Divizia B și se mulțumesc cu puțin, cu salariul acela de 20-30 de milioane de lei vechi. Probabil că de aceea se întâmplă ceea ce se întâmplă la CS Mioveni”, a explicat Georgescu.

Viziunea lui Georgescu: promovare = 1,5 milioane de euro

Edilul din Mioveni și-a făcut repede calculele în ceea ce privește construirea unui buget competitiv pentru primul eșalon, chiar dacă bazat pe cifrele din sezonul precedent. Mai mult, Ion Georgescu este convins că echipa locală ar fi una de mijlocul clasamentului în Liga 1.

”Promovarea înseamnă 1,5 milioane de euro drepturi de televiziune și cu ce mai iau de la sponsori și Consiliul Local, cred că Mioveniul poate fi o echipă de locurile 8-10 în Liga 1. Cred că puteau să vină mai mulți sponsori, pentru că se vedeau și ei la televizor. Dar cine vine la ora 11? De ce nu judecă ei și așa?

Toți care au ghete în picioare visează Real Madrid, visează Barcelona, visează Milan! Păi, pleci de la Divizia B la Milano sau la Real Madrid? Toți își doresc un viitor mai bun și viața sportivului este scurtă, nu? Păi, vor face performanță, carieră și avere în Divizia B? Cu 20-30 de milioane pe lună salariu”, a încheiat Ion Georgescu.

ADVERTISEMENT