Fotbal intern

LIVE BLOG Casa Pariurilor Liga 1 play-out etapa 1. Gică Hagi, critici după Viitorul – Voluntari 0-0: „Boboc a jucat atacant dreapta, eu știam că e fundaș” + Reacția lui Mihai Teja după eliminarea CFR-ului: „Voiam să sparg televizorul”

29.02.2020 | 19:57
LIVE BLOG Casa Pariurilor Liga 1 playout etapa 1 Gica Hagi critici dupa Viitorul  Voluntari 00 Boboc a jucat atacant dreapta eu stiam ca e fundas  Reactia lui Mihai Teja dupa eliminarea CFRului Voiam sa sparg televizorul
ADVERTISEMENT

Vineri, 28 februarie, ia startul play-out-ul Casei Pariurilor Liga 1, la capătul celor 14 etape urmând a se cunoaște cele două echipe care vor juca sezonul viitor în Liga 2 precum și formația care va da baraj pentru supraviețuire cu locul 3 din eșalonul secund.


UPDATE, 29 februarie, ora 20:05/ Mihai Teja, antrenorul celor de la Voluntari, a recunoscut că eliminarea celor de la CFR Cluj din Europa League l-a înfuriat.

ADVERTISEMENT

Mi-a părut rău de CFR Cluj, chiar voiam să sparg televizorul, îmi era ciudă, îmi doream foarte tare ca CFR să meargă mai departe. Nu a fost cu nimic superioară Sevilla faţă de CFR Cluj”, a declarat Mihai Teja.


UPDATE, 29 februarie, ora 20:00/ Viitorul a debutat cu o remiză, 0-0 cu Voluntari, play-out-ul. La sfârșitul partidei, Gheorghe Hagi a avut o serie de critici pentru fotbaliștii săi, iar Radu Boboc a ieșit cel mai „șifonat”, managerul acuzându-l că nu a respectat sarcinile tactice.

ADVERTISEMENT

Astăzi nu am jucat fotbalul nostru, am alergat foarte mult, multă muncă, mult sacrificiu, dar puțină calitate. Nu cred că e un șoc că suntem în play-out, indiferent cu cine joci trebuie să arăți că ești bun și să câștigi meciurile, să ai mentatlitate. Supărarea mea este că nu am reușit să ne impunem și să facem jocul nostrul. 

Radu Boboc trebuie să fie fundaș prima dată, apoi atacant, el n-a făcut acest lucru, a jucat atacant dreapta, eu știam că e fundaș.

ADVERTISEMENT

Jucătorii CFR-ului meritau calificarea, este păcat, dar ăsta este fotbalul, aduce bucurie, necaz, câteodată dezamăgirea, dar ei trebuie să țină capul sus pentru că au jucat la un nivel înalt. Noi în România avem nevoie de jucători care să știe și să joace fotbal, nu de VAR”, a declarat Gheorghe Hagi.


UPDATE, 28 februarie, ora 22:40/ Dinamo a fost învinsă de Academica Clinceni, 0-1, și a ajuns la cinci puncte de primul loc retrogradabil. Reacțiile fotbaliștilor lui Dusan Uhrin după meciul din „Ștefan cel Mare”:

ADVERTISEMENT

Vali Lazăr: „Ei au jucat foarte bine, s-au grupat în fața careului lor și nu ne-am putut crea ocazii, noi am pierdut meciul pe greșeala noastră. Trebuie să ne revenim, dacă pierdem două sau trei meciuri putem ajunge în zona periculoasă.

Nu îmi doresc să ajungem în zona de baraj sau la retrogradare, trebuie să ne regrupăm și să câștigăm următoarele meciuri.
Este primordiar meciul din Cupă, trebuie câștigat 100%, nici nu mă gândesc la altceva, sper ca și terenul să fie mai bun, să nu mai plouă”.

Mattia Montini: „Am spus de la început, înaintea meciului, că play-out-ul este foarte dificil, trebuie să ne schimbăm atitudinea din ultimele două meciuri, trebuie să facem asta repede. Mi-a fost greu să joc după o perioadă atât de lungă, dar acum mă simt foarte bine, sunt aproape de 100%.

Campionatul românesc este foarte ciudat pentru mine, noi am pierdut în mod prostesc câteva meciuri, astăzi ar fi trebuie să învingem fără discuții. Trebuie să arătăm altceva în meciul de Cupă, trebuie să ne concentrăm, să ne analizăm erorile și să nu le mai repetăm”.


UPDATE, 28 februarie, ora 20:30/ Stadionul din Șoseaua Ștefan cel Mare este aproape gol la începutul meciului Dinamo – Academica Clinceni. Din primele informații, aproxiamtiv 500 de fani sunt în tribune pentru prima dată a „câinilor” din această ediție a play-out-ului.


Casa Pariurilor Liga 1 play-out etapa 1

În play-out evoluează opt echipe, cele care au terminat sezonul regulat de la locul 7 la 14 și marea surpriză neplăcută o reprezintă faptul că Viitorul Constanța, pentru prima dată de la introducerea noului sistem, nu va juca în grupul echipelor care se bat la titlu și la cupele europene, ci în acela al luptei petru supraviețuire.

Viitorul a avut un parcurs dezastruos în ultimele patru etape ale sezonului regulat, jucate în 2020, luând doar cinci puncte din 12 posibile, ceea ce a permis lui Gaz Metan Mediaș să termine pe locul 6 și să obțină, în premieră, accesul în play-off.

Dinamo, al treilea an consecutiv în play-out

Al doilea nume sonor din play-out a devenit, din păcate, o obișnuință, fiind pentru al treilea an consecutiv când ratează accesul în primele șase. Este vorba de Dinamo, echipă măcinată și de serioase probleme financiare și care nici acum nu știe dacă va primi sau nu licența pentru viitorul sezon.

Viitorul, 20 de puncte, Dinamo și Sepsi Sfântu Gheorghe, câte 17 puncte, după ce punctele au fost înjumătățite la finalul sezonului regulat, par a fi echipele care pot sta mai liniștite în privința luptei de menținere în primul eșalon, însă trebuie totuși avut în vedere că se pot întâmpla multe pe parcursul a 14 runde.

Ieșenii, fără victorie cu Rednic pe bancă

Prima etapă din play-off începe vineri cu meciurile Sepsi – Politehnica Iași și Dinamo – Academica Clinceni. Ieșenii și ilfovenii sunt în mare nevoie de puncte și vor juca pe terenul unor echipe cu un bagaj superior de puncte și care pornesc favorite.

Echipa lui Mircea Rednic nu a reușit încă nici o victorie de la sosirea Puriului pe bancă și sunt destule voci printre suporteri care cer deja înlăturarea actualului antrenor, care a dus Politehnica Iași într-o situație mai mult decât alarmantă. Sepsi joacă foarte bine acasă și moldovenilor le va fi destul de greu să scoată măcar un punct.

Voluntari, revelația din 2020

Dinamo e favorită jucând pe stadionul propriu cu Academica Clinceni, însă formația lui Ilie Poenaru se va bate cu toate forțele pentru a reuși să se salveze și acel 0-0 din ultima etapă a sezonului regulat, de la Ovidiu, cu Viitorul, poate fi un avertisment pentru dinamoviști.

Sâmbătă lanterna roșie Voluntari, cu un parcurs fantastic în ultimele etape din sezonul regulat, merge la Ovidiu, pentru a încerca măcar un egal cu Viitorul, fiind de presupus că Gică Hagi va profita de această situație pentru a acorda mai mult credit jucătorilor tineri de la Academie. Luni e ultimul meci al etapei, Hermanstadt – Chindia, joc direct între două formații care vor să evite cel puțin ultimele două locuri, dacă nu și pe cel de baraj.

Programul etapei 1 din play-out Casa Pariurilor Liga 1

Vineri, 28 februarie

ora 18:00 Sepsi – Politehnica Iași

ora 20:00 Dinamo – Academica Clinceni

Sâmbătă, 29 februarie, ora 17:30

Viitorul – Voluntari

Luni, 2 martie, ora 18:00

Hermanstadt – Chindia

Clasament play-out la început

play-out Casa Pariurilor Liga 1 etapa 1

 

ADVERTISEMENT