Fotbal international

Alex Mitriţă a plecat de la New York City! De ce a ajuns în Arabia Saudită

08.10.2020 | 20:06
Alex Mitriţă a plecat de la New York City! De ce a ajuns în Arabia Saudită
Pleacă Alex Mitriţă de la New York City? Ce a răspuns antrenorul echipei din Major League Soccer. Foto: USA Today.com
ADVERTISEMENT

Alex Mitriţă a revenit în lotul echipei naţionale pentru meciul atât de important de joi, de la Reykjavik, cu Islanda, în semifinala barajului de calificare la turneul final al EURO 2020.

Cel supranumit “Piticul atomic”, datorită vitezei lui extraordinare, se află într-o formă excelentă, reuşind să înscrie în ultimele două meciuri din SUA câte două goluri, unul absolut senzaţional, după o cursă începută din propriul teren.

ADVERTISEMENT

Alex Mitriţă nu a mai apărut printre „tricolori” după încheierea preliminariilor pentru EURO 2020, el fiind autorul unui supergol în meciul de la Bucureşti, cu Norvegia, terminat nedecis, 1-1. 


UPDATE, 8 octombrie, ora 20:22 / S-a aflat motivul pentru care Alex Mitriță a ajuns să plece de la New York City FC în Arabia Saudită. Motivele țin de situația familiei fostului atacant al Universității Craiova, în contextul pandemiei de coronavirus. Americanii de la The Athletic anunță că New York City FC a vrut să îl ajute pe Mitriță într-o situație foarte delicată:

ADVERTISEMENT

„Pandemia a forțat-o pe New York City FC să îl trimită pe Mitriță la Al-Ahli, sub formă de împrumut. (…) David Lee, directorul sportiv al echipei, a anunțat că Mitriță a cerut în urmă cu mai multe săptămâni să fie lăsat să plece, pentru că în noiembrie soția sa urmează să nască.

(…) Soția lui a decis să nască în România, din cauză că jucătorul ar fi fost plecat mult din New York ca urmare a programului din MLS. De asmenea, familia ei nu ar fi putut obține viza pentru Statele Unite în condițiile actuale. Nici Mitriță nu ar fi putut face naveta între SUA și România, pentru că ar fi trebuit să stea în carantină în ambele țări, așa că s-a ajuns la soluția ca el să meargă la Al Ahli, singura echipă dispusă să îi acopere salariul”


UPDATE, 8 octombrie, ora 14:47 / Clubul New York City FC a anunțat pe site-ul oficial cedarea sub formă de împrumut a lui Alexandru Mitriță la formația Al Ahli din Arabia Saudită.

ADVERTISEMENT

Internaționalul român în vârstă de 25 de ani a fost împrumutat la Al Ahli până la 31 ianuarie 2022 și urmează să efectueze vizita medicală după ce va încheia meciurile din aceste zile de la naționala României.

”Din cauza circumstanțelor personale ale lui Mitriță în perioada pandemiei, am simțit că cea mai bună mișcare pentru toată lumea ar fi împrumutul său la Al Ahli. Cu siguranță, este un jucător în care credem și care ne-a ajutat să câștigăm meciuri în ultimele 18 luni.

Nu știm cât timp vor dura aceste restricții de circulație, așa că, dintr-o perspectivă umană, am vrut să îi respectăm dorința de a fi mai aproape de familie”, a declarat David Lee, directorul sportiv de la New York City FC.

ADVERTISEMENT

Al Ahli a terminat sezonul precedent pe locul trei în campionatul Arabiei Saudite, acolo unde titlul a fost câștigat de formația Al Hilal pregătită de Răzvan Lucescu. Mitriță îl va avea ca antrenor pe sârbul Vladan Milojevic, iar printre colegi vor fi brazilianul Lucas Lima, bosniacul Elvis Sari, neamțul Marko Marin și sârbul Ljubomir Fejsa.


Știre inițială, 7 octombrie

Alex Mitriță, posibil transfer la Al Ahli

Pandemia a dat peste cap, ca peste tot în lume, şi sportul din SUA, campionatul încheindu-se printr-un play-off jucat în bula de la Orlando, după care la foarte scurt timp a pornit la drum un nou sezon.

În ultimele zile de mercato s-a scris despre faptul că internaţionalul român ar putea pleca de la New York City în Arabia Saudită, la Al Ahli, sub formă de împrumut. Mitriţă are jucate în MLS, din iarna lui 2019, când a fost cedat de Craiova pentru 8 milioane de euro, 49 de meciuri.

ADVERTISEMENT

Antrenorul său recunoaşte existenţa negocierilor

În aceste 49 de apariţii, a reuşit să înscrie 18 goluri şi a oferit şapte pase decisive, cifre destul de bune, iar evoluţiile sale l-au adus repede şi printre preferinţele suporterilor, care apreciază tehnicitatea şi execuţiile, inclusiv din lovituri libere, ale românului.

Despre posibila despărţire, fie şi temporară, a lui Mitriţă de New York City, a vorbit chiar antrenorul său, care a recunoscut faptul că românul ar putea pleca curând, dacă se va găsi un agreement între cluburi.

Au existat anumite discuții pentru Alex Mitriță, dar nu este nimic finalizat. El încă este jucătorul nostru”, a declarat Ronny Deila. Deocamdată transferul rămâne în stand-by, dar el s-ar putea realiza după revenirea „tricolorului” de la acţiunea echipei naţionale.

Cum a obţinut Mitriţă acordul americanilor pentru a veni la lot

Venirea lui Mitriţă la lot a stat mult sub semnul întrebării, deoarece FIFA a permis cluburilor să decidă dacă sunt de acord cu plecarea jucătorilor lor la acţiunile echipelor naţionale, în condiţiile speciale create de pandemie, care obligă sportivii să intre în carantină timp de 14 zile de la revenirea la echipă.

Fostul jucător al Craiovei şi-a dorit însă enorm să fie prezent la meciul cu Islanda, nu se ştie dacă va rămâne şi la următoarele două partide din Liga Naţiunilor şi a reuşit să obţină undă verde de la club motivând existenţa unor probleme personale.

„Credem că este în interesul sănătății și siguranței jucătorilor să evităm călătoriile internaționale în acest moment și să respectăm protocoalele stricte din MLS. Lui Mitriță i s-a permis să călătorească deoarece avea circumstanțe unice, trebuia să ajungă să își rezolve și niște probleme personalea declarat David Lee, directorul sportiv al lui New York City, citat de Front Row Socer.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri