Fotbal intern

Pleacă De Amorim în Kazahstan? “Trebuie să accepte și jucătorul!”

30.05.2018 | 21:02
Pleaca De Amorim in Kazahstan Trebuie sa accepte si jucatorul

Pleacă De Amorim în Kazahstan? Gigi Becali a mărturisit că este dispus să se despartă de mijlocașul său pentru 100.000 de euro dacă echipa care îl dorește acceptă să îi ia împrumut cu opțiune de transfer definitiv.

Aventura lui De Amorim la Kayserispor s-a încheiat după ce bașcanii fostei formații a lui Marius Șumudică au decis să nu activeze clauza de cumpărare definitivă a fotbalistului împrumutat în iarnă de la FCSB. Însă Gigi Becali a anunțat că a primit o ofertă de la un club din Khazahstan pentru jucătorul său, iar el le-a transmis oficialilor formației respective care sunt pretențiile sale.

Pleacă De Amorim în Kazahstan? “Trebuie să accepte și jucătorul!”

Contactat de către FANATIK.RO, Cătălin Liță, impresarul  jucătorul brazilian, cel care are și cetățenia română, ne-a vorbit despre situația fotbalistului pe care îl reprezintă. “Încă nu este nimic sigur. Eu am avut luni seară o discuție de principiu cu nea Gigi Becali și l-am întrebat pe dânsul dacă ar fi de acord să îl dea pe De Amorim în cazul în care îi rezolv ceva jucătorului în Kazahstan. Dânsul mi-a spus o sumă, iar eu urmează acum să discut cu echipa respectivă dacă dorește să îl ia defintiv sau împrumut. Urmează să fac acest lucru în câteva zile.

Însă trebuie să accepte și jucătorul să meargă acolo că poate nu îi convine oferta. Degeaba se înțeleg cluburile între ele dacă nu vrea De Amorim să meargă în Kazahstan. El a fost la Kayseri, dar după ce Șumudică a plecat din Turcia șefii lui Kayserispor nu au dorit să îi mai activeze acestuia opțiunea de transfer definitiv.  Dacă Dică va rămâne la echipă  și vrea să îl oprească în lot pe De Amorim atunci el trebuie să rămână pe loc. De Amorim mai are contract cu Steaua încă trei ani”, a spus Liță.

În momentul De Amorim în care s-a transferat la Kayseri, Gigi Becali a fost consvins că în sfârșit o să scape de jucătorul pe care l-a adus de la Astra. “Trebuia să găsesc o soluție cu De Amorim. Avea la Steaua un salariu de peste 13.000 de euro pe lună și juca mai mult pe la echipa a doua. Când îl băga Dică la prima echipă el dormea pe teren. Ajunsese a patra soluție pe postul său. Bine că l-a luat Șumi, iar dacă o să confirme acolo turcii îmi vor plăti pentru un transfer definitiv 600.000 de euro. De Amorim îmi stătea cu gândul doar la transfer. Când l-am adus la Steaua nu m-am gândit niciodată că el nu o să se impună la noi. M-am păcălit cu De Amorim”, a spus Becali.