Sport

Pleacă după o „viață” de la Manchester United. Primul fotbalist care îi părăsește oficial pe „diavoli” la finalul sezonului: „Ultimii doi ani au fost foarte dificili”

Manchester United a anunțat numele primului fotbalist din lot care va pleca, după 12 ani, de pe Old Trafford la finalul sezonului.
19.05.2023 | 17:45
Pleaca dupa o viata de la Manchester United Primul fotbalist care ii paraseste oficial pe diavoli la finalul sezonului Ultimii doi ani au fost foarte dificili
Phil Jones va pleca la finalul sezonului de la Manchester United. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Manchester United a anunțat că se va despărți la finalul sezonului de Phil Jones. În vârstă de 31 de ani, fundașul o va părăsi pe formația de pe Old Trafford după o perioadă de 12 ani. Este prima plecare oficială din lotul echipei antrenate de Erik ten Hag la finalul sezonului.

Phil Jones pleacă de la Manchester United după 12 ani

Phil Jones a ajuns la Manchester United în 2011 când s-a transferat de la Blackburn Rovers pentru 19,3 milioane de euro. Fundașului englez, adus de Sir Alex Ferguson pe Old Trafford, îi expiră contractul la finalul sezonului, iar Manchester United a luat hotărârea de a nu prelungi înțelegerea, potrivit unui anunț făcut pe site-ul oficial.

ADVERTISEMENT

„Ultimii doi ani au fost foarte dificili, acest lucru nu poate fi negat. Familia mea m-a ajutat mult să mă concentrez şi să încerc să ajung să fiu în formă şi să joc mai mult”, a scris Phil Jones pe rețelele de socializare.

Phil Jones era văzut un fundaș de perspectivă de legendarul Sir Alex Ferguson, însă din 2014 accidentările la gleznă, la genunchi sau la coapsă au început să-i dea mari bătăi de cap fotbalistului englez. În actuala stagiune, Phil Jones nu a jucat deloc, iar Erik ten Hag a anunțat că nu se va putea baza pe fotbalist până la finalul sezonului.

ADVERTISEMENT

Phil Jones nu a mai jucat din mai 2022

În ciuda numeroaselor accidentări, Phil Jones și-a prelungit contractul cu Manchester United în 2019, când pe banca „diavolilor” era Ole Gunnar Solskjaer. Înțelegerea avea să fie prelungită până în vara anului 2023. Din momentul înțelegerii care a avut loc în urmă cu patru ani, Phil Jones a început doar de două ori titular la Manchester United și a evoluat în doar 16 partide.

În perioada ianuarie 2020-2022, Phil Jones nu și-a făcut deloc apariția în tricoul „diavolilor”. Ultimul meci al lui Phil Jones a avut loc în luna mai 2022, când a prins doar un sfert de oră împotriva lui Brentford. Erik ten Hag a găsit deja un înlocuitor pentru a umple golul lăsat de plecarea lui Phil Jones.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre Kim Min-jae, fundașul care a cucerit titlul în Serie A cu Napoli. Manchester United ar urma să plătească 60 de milioane de euro pentru fotbalistul sud-coreean, potrivit presei britanice. „Cred că în afară de părinții mei nu ar veni nimeni”, declara Phil Jones în 2021 când a fost întrebat despre organizarea unei partide cu ocazia împlinirii a 10 ani pe Old Trafford.

Axel Tuanzebe îl urmează pe Phil Jones

Phil Jones nu este singurul fundaș care va pleca de la Manchester United la finalul sezonului. Aflat la final de contract, Axel Tuanzebe ar urma să o părăsească pe echipa de pe Old Trafford. Crescut la academie, fundașul în vârstă de 25 de ani a fost împrumutat de-a lungul sezoanelor la Aston Villa, Napoli sau Stoke.

ADVERTISEMENT

Alături de Manchester United, Phil Jones a câștigat titlul în Premier League, trofeul Europa League, Cupa Angliei, Cupa Ligii Angliei, dar și de două ori Supercupa Angliei, reușind să înscrie 6 goluri în cele 229 de meciuri adunate în tricoul „diavolilor”. De cealală parte, alături de „diavoli”, Axel Tuanzebe a cucerit trofeul Europa League în sezonul 2016/2017.


  • Cotă MAXBET pentru Manchester United: 1.51 este cota pentru „2 solist” la meciul Bournemouth – Manchester United

ADVERTISEMENT