Fotbal intern

Pleacă FCSB de pe Arena Națională? ”S-a greșit! Firea a dat ordin”

08.04.2019 | 12:54
Pleaca FCSB de pe Arena Nationala Sa gresit Firea a dat ordin

Finanțatorul echipei FCSB, Gigi Becali, a vorbit despre posibilitatea ca formația sa să nu poată juca pe Arena Națională în tururile preliminare ale cupelor europene, din cauza unor concerte care sunt programate pe cel mai mare stadion al țării. Omul de afaceri a declarat că a stat de vorbă cu primarul Gabriela Firea, iar aceasta i-a promis că nu va mai permite să se întâmple astfel de lucruri.

Pleacă FCSB de pe Arena Națională? ”Nu vrem să creăm discuții”

”Am vorbit cu fina, cu domana Firea şi nu ştia nimic despre toate astea, despre cei care au antamat acele concerte şi i-am spus că oamenii vor fotbal. Oamenii, bucureştenii, nu au dat o sută de milioane sau cât a costat terenul ca să vadă concerte de muzică, ei vor fotbal. Nu ştia, a dat ordin ca de acum încolo orice meci, nu Steaua, orice echipă românească are nevoie de stadion să se facă asta şi nu concerte, nu cutare”, a declarat Gigi Becali la emisiunea Digi Sport Matinal.

Forțată să plece de pe Arena Națională, FCSB are mai multe variante de stadioane pe care să evolueze: ”Nu ştim unde jucăm, la Ploieşti am înţeles că suporterii de acolo fac gălăgie. Şi la Craiova am înţeles… Nu vrem să creăm discuţii cu suporterii, între suporteri şi conducere, vrem să fie pace. Şi dacă o să fim agreaţi undeva… E posibil şi la Pandurii Târgu Jiu. Oriunde, numai să fie cu pace, nu vreau discuţii cu suporterii şi cu nu ştiu ce”.

Jucătorii echipei FCSB salută galeria prezentă pe Arena Națională la meciul cu U Craiova
Jucătorii echipei FCSB salută galeria prezentă pe Arena Națională la meciul cu U Craiova

”Nu mai există, nu va mai fi niciodată”

Gigi Becali a anunțat că de acum încolo fotbalul va avea prioritate pe Arena Națională: ”Dar a apucat, s-a făcut contractul pentru ceea ce a fost. S-a greşit, o să se repare, dar de acum încolo s-a promis că nu există ca Arena Naţională să aibă nevoie vreo echipă sau echipa naţională sau o echipă românească să joace pe arenă şi să nu poată juca pentru că se face concert. Nu mai există, nu va mai fi niciodată”.

La sfârșitul lunii iunie, Arena Națională își va închide porțile pentru fotbal și vor fi demarate pregătirile pentru cele două concerte care vor avea loc aici, Ed Sheeran, la 3 iulie, și Metallica, în 14 august. Primele meciuri din competițiile europene intercluburi se vor desfășura în perioadele 10/18 iulie (turul 1 preliminar), 24 iulie/1 august (turul 2 preliminar), 8 august/25 august (turul 3 preliminar) și 21/29 august (play-off), date la care cel mai mare stadion al țării este ocupat.