Fotbal intern

Pleacă Filipe Teixeira de la FCSB? Anunţul lui Nicolae Dică. “E foarte serios!”

07.09.2018 | 08:09
Pleaca Filipe Teixeira de la FCSB Anuntul lui Nicolae Dica E foarte serios

Nicolae Dică a vorbit despre posibilitatea ca Filipe Teixeira să plece de la FCSB. Antrenorul vicecampioanei României a comentat şi în legătură cu forma fizică în care se află fotbalistul care va împlini 38 de ani în luna octombrie a acestui an, iar Nicolae Dică recunoaşte că lusitanul care a evoluat şi pentru Rapid Bucureşti l-a impresionat.

Filipe Teixeira a semnat în perioada de mercato din vară un contract valabil până la finalul anului 2018. Gigi Becali i-a transmis lusitanului din lotul FCSB-ului că îi va prelungi înţelegerea dacă vicecampioana României se va califica în grupele Europa League, lucru care nu s-a întâmplat. Deşi Meme Stoica a anunţat că Filipe Teixeira nu se va despărţi de FCSB, situaţia mijlocaşului ofensiv nu este una foarte clară.

Pleacă Filipe Teixeira de la FCSB

Nicolae Dică a anunţat că oficialii de la FCSB vor avea o discuţie cu Filipe Teixeira în pauza competiţională din iarnă şi susţine că există şanse destul de mari ca portughezul care a evoluat în trecut la PSG să nu plece de la vicecampioana României. Mai multm Nicolae Dică a avut numai cuvinte de laudă la adresa elevului său. “Luaţi-l şi puneţi-l să se dezbrace să vedeţi cum arată! O să fie o discuţie cu el în iarnă, e posibil să rămână până la finalul campionatului. O să vedem ce o să se întâmple. El e foarte serios, se pregăteşte foarte bine. E în sală mereu, înainte şi după antrenament“, a spus antrenorul vicecampioanei României pentru o emisiune de sport.

Teixeira şi-a prelungit contractul cu FCSB în vară

Filipe Teixeira a ajuns la FCSB din postura de jucător liber de contract, după ce lusitanul în vârstă de 37 de ani şi-a încheiat înţelegerea cu Astra Giurgiu. În luna iulie a anului 2017 a semnat un contract valabil până în vara lui 2018, dar Gigi Becali i-a prelungit contractul pentru încă şase luni. Cotat de site-urile de specialitate la 150.000 de euro, Filipe Teixeira a evoluat pe parcursul carierei la echipe precum Petrolul Ploieşti, Al Shaab, Metalurh D., Rapid Bucureşti, FC Braşov, West Brom, Barnsley FC, Coimbra, PSG, Leira, FC Istres şi Felgueiras.

Filipe Teixeira se bucură după un gol înscris pentru FCSB
Bucuria lui Filipe Teixeira în urma unui gol înscris de FCSB

6 goluri are Filipe Teixeira pentru FCSB

În actualul sezon, Filipe Teixeira a jucat în 9 meciuri pentru FCSB şi a înscris un gol. În perioada petrecută la vicecampioana României, lusitanul a bifat 45 de prezenţe, a dat 6 goluri şi a oferit 4 pase decisive. Cele mai multe meciuri în Liga 1 Betano le are la Astra Giurgiu, echipă alături de care a câştigat şi titlul de campion în perioada 2015 – 2016. Mai mult, Filipe Teixeira are în palmares şi Cupa Franţei cu PSG, sezonul 2003 – 2004.

Ocupă locul 2 în clasamentul celor mai bătrâni jucători din Liga 1 Betano

Filipe Teixeira se află în topul celor mai bătrâni jucători care evoluează în Liga 1 Betano. Cu 37 de ani, lusitanul din lotul pregătit de Nicolae Dică se clasează pe poziţia a 2-a, după Attila Hadnagy, atacantul formaţiei Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (38 ani) şi este la egalitate cu Eduard Stăncioiu, Costin Lazăr şi Jaime Penedo.

9 prezenţe are Filipe Teixeira în tricoul naţionalei Portugaliei U21, unde a înscris două goluri