Sport

Pleacă Florin Niţă de la Sparta Praga în această iarnă?! Portarul român a vorbit pentru FANATIK: “Există discuţii, o să vedem!”. Exclusiv

Florin Niţă a intrat în ultimele şase luni de contract cu Sparta Praga. Portarul în vârstă de 35 de ani a vorbit pentru FANATIK despre situaţia sa la club şi oferte.
11.01.2023 | 19:35
Pleaca Florin Nita de la Sparta Praga in aceasta iarna Portarul roman a vorbit pentru FANATIK Exista discutii o sa vedem Exclusiv
Florin Niţă, la meciul din Liga Naţiunilor cu Finlanda. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Florin Niţă este într-o postură ingrată la Sparta Praga. Fostul titular al naţionalei României a fost tras pe linie moartă la club, ultima sa apariţie fiind în noiembrie 2021. Din cauza acestui fapt, portarul a pierdut şi naţionala.

Pleacă Florin Niţă de la Sparta Praga în această iarnă: “Există discuţii, o să vedem!”

Internaţionalul român a vorbit pentru FANATIK despre situaţia sa la club şi spune că există discuţii pentru un eventual transfer în această iarnă la o altă echipă:

ADVERTISEMENT

“Sunt bine, mă antrenez. Există discuţii, interes, dar nu pot să spun mai multe, urmează să vedem ce se întâmplă. Eu mă pregătesc, aşteptăm să vedem în această lună ce va fi”, a spus portarul Spartei Praga.

În vară, Sparta Praga i-a dat acordul lui Florin Niţă pentru a-şi căuta un nou angajament, iar una dintre echipele care l-au dorit pe portarul român a fost CFR Cluj. Însă, propunerea ardelenilor a fost declinată de Niţă, aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate.

ADVERTISEMENT

Florin Niţă are un salariu important la Sparta Praga, 60.000 de euro lunar, astfel că oferta trebuie să fie una consistentă pentru portarul român, care oricum va deveni jucător liber de contract în această vară.

Vrea să revină în lotul echipei naţionale!

Însă, decizia celor de la Sparta Praga de a nu conta pe el l-a scos şi din poarta echipei naţionale. Aşa cum FANATIK a anunţat la vremea respectivă, Florin Niţă nu a mai fost convocat de Edi Iordănescu la acţiunile din septembrie şi noiembrie, deşi era titularul de drept al postului după retragerea lui Tătăruşanu.

ADVERTISEMENT

Chestionat de FANATIK dacă se mai gândeşte la echipa naţională, Florin Niţă a răspuns scurt: “Bineînţeles!”, fără a dezvolta subiectul, spunând că este concentrat pe pregătire şi ceea ce are el de făcut.

Nu a mai apărat la club din noiembrie 2021

Florin Niţă a fost transferat de Sparta Praga de la FCSB, pentru aproximativ 2 milioane de euro, în 2018. Portarul român a avut evoluţii apreciate şi în Cehia, devenind titularul naţionalei României la începutul anului 2021.

ADVERTISEMENT

În noiembrie 2021, Florin Niţă a intrat în dizgraţia celor de la Sparta Praga şi de atunci rareori a mai prins lotul cehilor. La 1 ianuarie 2023, portarul român a intrat în ultimele şase luni de contract.

  • 35 de ani are Florin Niţă
  • 60.000 de euro lunar încasează românul de la Sparta Praga
ADVERTISEMENT
Tags: