Fotbal international

Pleacă Lionel Messi de la Barcelona? Ce i-a promis emirul Qatarului ca să semneze cu PSG

21.01.2021 | 14:09
Pleaca Lionel Messi de la Barcelona Ce ia promis emirul Qatarului ca sa semneze cu PSG
ADVERTISEMENT

Povestea lui Messi la Barcelona pare tot mai aproape de de final. Promisiunile emirului din Qatar și oferta de la PSG, de nerefuzat pentru starul argentinian.

Contractul lui Lionel Messi cu Barcelona a intrat în ultimele 5 luni, iar speculațiile cu privire la plecarea lui de pe Camp Nou capătă noi dimensiuni. Diario Gol menționează că inclusiv emirul Qatarului este implicat în transferul argentinianului la PSG.

ADVERTISEMENT

În opinia jurnaliștilor spanioli, principalele argumente care l-ar face pe Messi să semneze cu PSG sunt cele deja cunoscute: salariul faraonic și posibilitatea de a juca din nou alături de prietenul său Neymar. Însă, dacă acestea nu vor fi suficiente pentru a obține semnătura starului de la Barcelona, promisiunile emirului din Qatar nu au cum să nu-l convingă pe Messi că PSG este clubul la care merită să-și încheie cariera.

Cupa Mondială, parte din ofertă făcută de PSG lui Lionel Messi

Sursa menționată îl citează pe Leonardo, directorul sportiv al francezilor, care, pe lângă argumentele menționate anterior lasă să se înțeleagă că emirul Qatarului îl va numi pe Messi unul dintre principalii ambasadori ai Cupei Mondiale din 2022, găzduită chiar de statul Qatar, care este și unul dintre sponsorii lui PSG.

ADVERTISEMENT

În plus, agentului lui Messi i s-ar fi transmis deja că fotbalistul și naționala Argentinei vor beneficia de condiții de pregătire cum nu s-au mai pus vreodată la dispoziția vreunor sportivi, totul pentru ca Messi să cucerească singurul trofeu care îi lipsește din palmares – Cupa Mondială.

Posiblitatea câștigării Cupei Mondiale ar putea fi argumentul care să încline decisiv balanța în favoarea clubului francez. De altfel, Messi nu se grăbește să răspundă ofertei clubului Barcelona de prelungire a contractului, fiind tentat să aleagă o ultimă provcare înainte de a pune capăt unei cariere impresionante.

ADVERTISEMENT

Ce cotă de piaţă are Lionel Messi

Ajuns la 33 de ani, Lionel Messi este conștient că timpul nu mai este aliatul lui. Cotat la ”doar” 80 de milioane de euro de site-urile de specialitate, Messi știe că valoarea lui este inestimabilă, cu atât mai mult cu cât la sfârșitul lunii iunie angajamentul său cu Barcelona expiră.

Posiblitatea de a semna cu orice club, fără ca acesta să fie nevoit să achite măcar un euro în schimbul lui, îl transformă pe argentinian în cel mai râvnit ”trofeu” pentru orice miliardar. Neoficial, salariul pe care Messi ar urma să-l încaseze la PSG s-ar ridica la 60 de milioane de euro anual, dublu față de suma cu care este remunerat bunul lui prieten Neymar.

ADVERTISEMENT