Fotbal intern

Pleacă Petrescu, vine Edi Iordănescu?! Fanatik a anunțat mutarea din 2 aprilie

28.05.2018 | 11:00
Pleaca Petrescu vine Edi Iordanescu Fanatik a anuntat mutarea din 2 aprilie

În ciuda titlului câștigat cu CFR Cluj, Dan Petrescu este gata de plecarea din Liga 1, mutare pe care FANATIK.RO a anticipat-o din luna martie. Antrenorul formației din Gruia are o ofertă uriașă din China iar în locul său ar urma să ajungă la clubul clujean fostul antrenor al celor de la Astra Giurgiu, Edi Iordănescu.

Deşi mai are contract cu CFR Cluj până în vara lui 2019, Dan Petrescu nu ar mai vrea să rămână în Gruia. Informația v-a fost oferită în exclusivitate de FANATIK.RO pe 2 aprilie, care a anunțat și înlocuitorul „Bursucului”, în persoana fostului antrenor al Astrei, Edi Iordănescu. Acum Petrescu are și o ofertă concretă pentru a părăsi campioana României. Este vorba despre clubul chinez Guizhou Hengfeng, formație aflată pe ultima poziţie în prima divizie chineză şi antrenată momentan de spaniolul Gregorio Manzano. Oferta pentru Dan Petrescu ar fi de 1,8 milioane de euro pe sezon, salariu de bază, fără bonusuri, scriu cei de la sports.163.com.

Petrescu, câștig important și la CFR Cluj. Edi Iordănescu, rămas cu buza umflată la Astra

Pentru Dan Petrescu salariul la Guizhou ar fi de peste patru ori mai mare decât câștiga în Gruia. Cu toate acestea, cu tot cu prima pentru câștigarea titlului, fostul fundaș dreapta al lui Chelsea a strâns într-un singur an în Ardeal nu mai puțin de 800.000 de euro! Bani pe care și i-a meritat pe deplin, după ce a condus o echipă reconstruită total spre titlul în Liga 1.

De partea cealaltă, Edi Iordănescu a pornit la drum în sezonul recent încheiat cu o echipă pe care a refăcut-o de la zero, a calificat-o în play-off și a fost dat afară de patron din cauza prestației mai slabe din primele runde ale fazei a doua a Ligii 1. Mai mult, nici Iordănescu, nici foștii săi elevi de la Astra nu și-au primit primele pentru play-off. La CFR Cluj, fiul lui „tata Puiu” ar avea un salariu mult mai bun decât cel de la Astra, unde primea 10.000 de euro pe lună.