Fotbal international

Pleacă Ștefan Radu de la Lazio? Romanii i-au găsit înlocuitor. Costă 25 de milioane de euro

13.05.2020 | 10:55
Pleaca Stefan Radu de la Lazio Romanii iau gasit inlocuitor Costa 25 de milioane de euro
ADVERTISEMENT

Ștefan Radu este un fel de monument la Lazio. Se află la gruparea romană de 12 ani și reprezintă un adevărat simbol, fiind veteranul lotului pregătit de Simone Inzaghi, deși are doar 33 de ani.

Un site lazial scrie că i s-a găsit înlocuitor

Când la începutul acestei ediții de campionat s-a vorbit despre un conflict între Radu și conducerea lui Lazio, care l-a informat că e liber să plece, deși mai avea contract până în vara acestui an, ultrașii biancocelesti au luat foc și au tunat: „Jos mâinile de pe Ștefan Radu!”. Acum presa italiană redeschide subiectul unei posibile plecări, scriind că Lazio i-a găsit deja înlocuitor.

ADVERTISEMENT

Mass-media peninsulară scrie de interesul manifestat de gruparea lui Claudio Lotito pentru Marash Kumbulla, fundașul celor de la Hellas Verona. Pentru aducerea acestuia, Lazio ar trebui să plătească o sumă cuprinsă între 20 și 25 de milioane de euro.

Kumbulla corespunde profilului cerut

„Cu fizic bun, excelent în jocul aerian şi obişnuit să joace în stânga unei apărări formate din trei fundaşi, Kumbulla are profilul ideal pentru a-l înlocui pe Ştefan Radu”, scriu cei de la Lazionews.eu.

ADVERTISEMENT

Și vorbim despre un site care este strict legat de tot ceea ce înseamnă Lazio. Ceea ce înseamnă că este o informație veridică. Și asta repune pe tapet varianta ca românului să nu i se mai prelungească în vară contractul.

Ștefan Radu în unsprezecele ideal al erei Lotito

Ștefan Radu a însemnat mult pentru Lazio în era Claudio Lotito. Acesta a preluat clubul roman în urmă cu 16 ani și culege roadele unei politici economice înțelepte, care mai întâi a salvat Lazio de la pericolul de a ajunge în ligile inferioare din motive financiare și a reușit pas cu pas să readucă pe biancocelesti în grupul de top, fără a face vreodată investiții uriașe.

ADVERTISEMENT

Cotidianul roman Corriere dello Sport-Stadio a făcut unsprezecele ideal al erei Lotito și Ștefan Radu are cele mai multe prezențe, 372. Dintre colegii săi actuali doar Parolo, Lulic și Milinkovic-Savic mai intră în această formulă. Interesant, golgeterul Ciro Immobile nu are loc.

A fost și căpitanul echipei

Ștefan Radu nu putea lipsi din formația la care joacă din 2008și este titularul cu cele mai multe meciuri, 372, într-o defensivă alături de Zauri și de Siviglia.

ADVERTISEMENT

„Deși a renunțat la banderolă în mai multe rânduri, românul e căpitanul acestei formule 3-5-2, înaintea celor care au purtat-o oficial mult mai des, Lulic, Mauri, Rocchi și Zauri”, scrie cotidianul roman.

ADVERTISEMENT