Fotbal intern

Şumi, ca şi plecat! “Sînt într-un punct final!” E dorit de dinamovişti

Update / 06.10/ ora 10:00/ Şansele ca Marius Şumudică să rămînă la Astra sînt mici. Tehnicianul campioanei României şi-ar găsi repede echipă după despărţirea de giurgiuveni....
06.10.2016 | 10:00
Sumi ca si plecat Sint intrun punct final E dorit de dinamovisti
ADVERTISEMENT

Update / 06.10/ ora 10:00/ Şansele ca Marius Şumudică să rămînă la Astra sînt mici. Tehnicianul campioanei României şi-ar găsi repede echipă după despărţirea de giurgiuveni.

Suporterii lui Dinamo sînt nemulţumiţi de Ioan Andone şi îl vor pe Marius Şumudică pe banca tehnică a “cîinilor”. Conform gsp, mai mulţi lideri din diverse facţiuni ale galeriei au transmis conducerii pe diverse căi acest detaliu. Suporterii nu s-au oprit doar la asta şi i-au trimis mesaje tehnicianului campioanei prin care îl anunţă să fie pregătit să preia trupa dinamovistă.

ADVERTISEMENT

Ionuţ Negoiţă, finanţatorul celor de la Dinamo, nu a negat niciodată că sînt şanse să colaboreze cu Marius Şumudică pe viitor. “Dacă Şumudică ar fi bun în viitor la Dinamo? E un antrenor care se pricepe, a cîştigat campionatul, pe viitor cine ştie?!”, spunea şeful “cîinilor” pe 27 septembrie.

UPDATE, ora 21:12 / Marius Şumudică este ca şi plecat de la Astra. Tehnicianul a precizat că îi este dificil să mai rămînă la echipă în condiţiile actuale.

ADVERTISEMENT

“Am avut o discuţie miercuri seară. Conducătorii au venit cu o soluţie care în momentul de faţă nu e agreată de mine. Plata datoriei se întindea pînă în vară. Eu am o hotărîre judecătorească, am cîştigat, dar cel mai bine ar trebui să vorbiţi cu avocaţii mei. Cert e că mereu am fost transparent în tot ce am făcut. Au fost căile legale, eu i-am anunţat că le voi urma.

Au fost de acord şi îm momentul de faţă trebuie să găsim o variantă să mi se plătească banii respectivi. Dacă nu se rezvolvă în următoarele zile, probabil vor fi probleme cu banii care trebuie să vină de la UEFA. Nu vreau să fac rău clubului, dar există momente mai puţin plăcute şi unele în care simţi că nu îşi mai poţi aduce aportul şi eu simt acest lucru. 

ADVERTISEMENT

Am ajuns într-un punct final. Va fi greu să mai rămîn la Astra. Nu am avut nici o discuţie cu domnul Niculae. Nu mi s-a reproşat nimic, dar nici nu am fost lăudat. Ultima oară m-a sunat după returul cu West Ham. Coman nu vrea să ne despărţim. În această săptămînă mă voi decide dacă mai rămîn sau nu. Am avut o ofertă din Egipt, dar am refuzat-o. S-a plătit un salariu pe luna iulie şi li se va propune jucătorilor să semneze un act conform căruia să primească restul cînd vin de la UEFA”, a spus Şumudică.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––-

ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 18:26 / Marius Şumudică a dezvăluit că sînt şanse mari să nu mai fie antrenorul Astrei după discuţia de miercuri seară pe care o va avea cu oficialii clubului.

“Voi avea o discuţie miercuri seara cu conducerea. Există posibilitatea să mă despart de Astra. Cred că se încheie un ciclu. Nu vreau să fac rău clubului. Nu are nici o relevanţă dacă aş avea vreo ofertă din străinătate. Dar vă spun un lucru: niciodată nu am dus lipsă de oferte. Nu am stat mai mult de o săptămînă acasa pentru că îmi place să muncesc. Referitor la banii pe care îi am de primit, vreau să precizez că sumele respective sînt eronate. Am de luat în jur de 300.000 de euro. Important este să ne respectăm, a spus Şumudică.

UPDATE, ora 15:00 / Marius Şumudică a reclamat clubul pentru restanţele financiare, iar CNSL i-a dat cîştig de cauză tehnicianului care a făcut-o pe Astra campioană, care are de primit acum 280.000 de euro de la giurgiuveni.

“Obligă pîrîtul AFC Astra la plata către reclamantul Şumudică Marius Ninel a sumelor de 249.422,57 Euro –bonus loc I, 24.000 Euro – bonus calificare în grupele Europa League, 8.000 Euro – salariu pentru luna iulie 2016 şi 455 lei taxa de procedura. Cu recurs în 5 zile de la comunicare”, se arată în soluţia CNSL, publicată pe site-ul FRF.

*******************************************************************

Marius Şumudică s-a săturat de instabilitatea de la Astra şi ia în calcul să plece de la formaţia cu care a ieşit campion în sezonul trecut. Discuţia decisivă va avea loc în cel mult 48 de ore.

“Mie îmi este teamă că nu prindem nici playoff-ul. Jucăm din trei în trei zile. Vom avea o întîlnire în următoarele două zile, vom ajunge la un consens şi vom vedea în ce condiţii vom continua sau dacă vom continua împreună. Exisa sanse 50/50”, a spus Şumudică.

Accidentarea gravă a lui Tănase nu l-a lăsat indiferent nici pe Şumudică. “Era mai plăpînd mereu, că se tot accidenta înaintea meciurilor cu Steaua. Dar, fără ironie, e păcat, am şi eu un copil de 20 de ani şi e păcat. Eu îi doresc însănătoşire grabnică, pentru că e un jucător talentat”, a spus Şumudică.

ADVERTISEMENT