Fotbal intern

Cum se schimbă Steaua fără Bourceanu. Mari SURPRIZE!

Oferta venită pe numele lui Alexandru Bourceanu din partea lui Trabzonspor, care doreşte să-l înregimenteze pe căpitanul "roş-albaştrilor" încă din această iarnă, va aduce schimbări...
31.01.2014 | 00:05
Cum se schimba Steaua fara Bourceanu Mari SURPRIZE

Oferta venită pe numele lui Alexandru Bourceanu din partea lui Trabzonspor, care doreşte să-l înregimenteze pe căpitanul “roş-albaştrilor” încă din această iarnă, va aduce schimbări importante în angrenajul Stelei, Laurenţiu Reghecampf creionînd modificările care vor surveni dacă transferul liderului stelist se va concretiza. Plecarea lui Bourceanu urmează să afecteze toate compartimentele, cea mai importantă decizie luată de Reghe fiind schimbarea sistemului, din 4-2-3-1 în 4-1-4-1.

Tătăruşanu titular, dar Niţă e la pîndă!

Aflat pe final de contract şi înţeles cu Fiorentina, care în proporţie covîrşitoare va fi noua echipă a portarului de 28 de ani, Tătăruşanu reprezintă în continuare prima variantă pentru postul dintre buturile Stelei, Reghecampf anunţînd că situaţia contractuală a goalkeeperului nu îi va influenţa poziţia în cadrul echipei. Cu toate acestea, dacă staff-ul Stelei va considera că înţelegerea cu Fiorentina va influenţa negativ evoluţiile lui Tătă, tehnicianul Stelei este pregătit să mizeze pe Florin Niţă, care a avut evoluţii apreciate în primul stagiu de pregătire. Acest lucru poate constitui prima surpriză în noua echipă a Stelei din retur, ţinînd cont şi de faptul că macedoneanul Martin Bogatinov, adus pentru a reprezenta un pericol pentru Tătăruşanu, nu a debutat pentru campioană şi este greu de crezut că va reuşi să devină prima opţiune pentru banca de rezerve.

Latovlevici pe bară! Renaşterea lui Gabi Matei

Defensiva Stelei va suferi prima modificare majoră în returul sezonului de campionat! Dacă în privinţa cuplului de fundaşi centrali, Szukala-Gardoş, nu se pune problema unei schimbări decît în cazuri de forţă majoră, benzile aduc noutăţi, evoluţiile lui Paul Pîrvulescu şi Gabi Matei aducînd motive de bucurie pentru staff-ul Stelei. Sînt şanse destul de mari ca titular pe postul de fundaş stînga să devină Paul Pîrvulescu, într-o creştere evidentă de formă. Decizia ar surveni ca urmare a schimbării de atitudine şi comportament pe care Latovlevici le-a afişat în ultimele luni. “Nu se mai înţelege nimeni cu el, are impresia că este cel mai bun fundaş stînga din ţară şi nimeni nu îi poate pune probleme. Răspunde arogant uneori, tratează cu indiferenţă antrenamentele şi se gîndeşte doar la transfer chiar dacă nu mai joacă nimic”, au dezvăluit surse din anturajul Stelei. În partea dreaptă a defensivei, Georgievski rămîne titular de drept deocamdată, însă ca în cazul lui Tătăruşanu, evoluţiile lui Gabi Matei sînt privinte cu încredere de membrii stafului stelist, care sînt pregătiţi să îi ofere mai multe şanse unuia din cele mai scumpe transferuri făcute de Gigi Becali.

Pintilii fără pereche! Chipciu trece pe stînga

Dacă trecerea lui Bourceanu la Trabzonspor se concretizează, mijlocul urmează să sufere cele mai mari schimbări. În primul rînd, locul liber lăsat de actualul căpitan al Stelei va fi desfiinţat, Reghe urmînd să evolueze cu un singur închizător, Pintilii fiind titular cert, urmînd ca rezervele sale să fie Andrei Prepeliţă şi Ionuţ Neagu. Pe flancul stîng, Paul Pîrvulescu îl va susţine pe Alexandru Chipciu, cei doi fiind prieteni apropiaţi şi pe plan personal, iar Reghe speră ca pînă la începutul sezonului să transpună această legătură strînsă şi pe gazon. Cum randamentul lui Claudiu Keşeru din postura de al doilea vîrf a fost sub aşteptările staff-ului stelist, destabilizarea defensivelor adverse va cădea în sarcina lui Cristi Tănase şi Nicuşor Stanciu, care vor fi acompaniaţi pe partea dreaptă de către Adi Popa, jucătorul venit de la Chiajna fiind în acest moment titular de drept al postului de mijlocaş dreapta.

Keşeru rămîne afară! “Să nu-şi revină prea tîrziu…”

Adus în Ghencea cu mare fast, jucătorul venit de la Bastia reprezintă cea mai mare dezamăgire, situaţia în privinţa atacantului devenind critică în momentul în care Reghecampf şi-a dat seama că acesta are mult de muncă pînă poate emite pretenţii pentru un loc de titular. Avînd unul dintre cele mai mari salarii din vestiarului Stelei, aproximativ 480.000 pe an, Keşeru este nevoit să confirme cît mai repede că merită investiţia, momentan italianul Piovaccari fiind titular de drept. “Keşeru este mult în urmă cu pregătirea fizică, iar prin prestaţiile sale din teren a arătat tuturor că are reale probleme, mai ales fizic. Este un fotbalist valoros, care însă are nevoie de timp pentru a se acomoda şi a creşte în formă, dar salariul său trebuie să fie justificat cît mai repede prin goluri. Ideea e să nu fie prea tîrziu, Steaua nu stă după nimeni, mai ales că Piovaccari este golgheterul echipei”, au comentat membrii staff-ului stelist.

Echipa de start a Stelei fără Bourceanu (4-1-4-1):

Tătăruşanu (150.000 euro*) – Georgievski (120.000), Gardoş (125.000), Szukala (150.000), Pîrvulescu (120.000) – Pintilii (170.000) – Adi Popa (120.000), N. Stanciu (100.000), Tănase (200.000), Chipciu (150.000) – Piovaccari (210.000**)

Notă

* în paranteză este trecut salariul anual al jucătorilor stelişti

** Piovaccari are 700.000 de euro anual, însă Steaua îi plăteşte doar 210.000, restul banilor fiind viraţi de către Sampdoria

Gabi Matei este într-o creştere de formă evidentă şi ne bucurăm, dar voi comenta mai multe atunci cînd aceste evoluţii vor fi în meciurile oficiale(Mihai Stoica, manager Steaua)

Cuplul de fundaşi centrali ai Stelei, format din Gardoş şi Szukala, este unul dintre cele mai bune din Europa la această oră(Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua)

Tags: