Sport

Plecarea lui Lionel Messi de la Barcelona a ținut prima pagină a ziarelor din Spania: ”Bombă!” / ”Dramă!”

Anunțul plecării lui Lionel Messi de la Barcelona a creat un adevărat cataclism în lumea fotbalului, iar ziarele din Spania au tratat subiectul pe larg.
06.08.2021 | 09:55
Plecarea lui Lionel Messi de la Barcelona a tinut prima pagina a ziarelor din Spania Bomba  Drama
ADVERTISEMENT

La puțin timp după anunțul oficial, catalanii au postat pe conturile oficiale de social media un clip emoționant prin intermediul căruia și-a luat ”adio” de la fostul căpitan ”blaugrana”.

FANATIK a făcut o analiză a ceea ce a făcut Messi pentru catalani, a trofeelor și a golurilor din fiecare sezon și cum a devenit un adevărat simbol pentru fanii echipei.

ADVERTISEMENT

Cum au tratat ziarele din Spania plecarea lui Lionel Messi de la Barcelona

Despărțirea neașteptată dintre Barcelona și Lionel Messi a fost un adevărat șoc pentru fanii catalani, dar și pentru ziarele din Spania, mai ales că în ultima perioadă s-a tot scris că cele două părți ar fi ajuns la o înțelegere pentru ca starul aergentinian să continue pe Camp Nou.

În ciuda faptului că în aceste zile se desfășoară Joacurile Olimpice, presa iberică a tratat subiectul Messi ca pe o adevărată ”bombă”. Vestea plecării argentinianului a fost pe prima pagină a tuturor publicațiilor.

ADVERTISEMENT

Cele două mari ziare din Catalunya, Mundo Deportivo și Sport au vorbit despre o adevărată tragedie. ”Bombă”, a titrat Mundo Deportivo, în timp ce Sport a dat titlul ”Dramă”, înfățisând practic imaginea fanilor Barcei.

Madrilenii nu sunt afectați

Punblicațiile din Madrid par mult mai realist în acets caz, nefiind implicate sentimantal în despărțirea argentinianului de Barcelona. ”Nu va mai continua”, a scris As, în timp ce Marca a titrat: ”Barca îl lasă pe Messi să-i scape”.

ADVERTISEMENT

Președintele Barcelonei, Joan Laporta, va susține o conferință de presă în care va expune toate motivele care au dus la despărțirea de Lionel Messi. Șeful catalanilor va vorbi despre obstacolele care au stat în calea unui nou contract pentru superstarul argentinian, dar precizează că nu se știe exact dacă la întâlnirea cu presa va fi prezent și jucătorul.

FANATIK v-a oferit povestea starului argentinian, de la puștiul care semna primul contract cu Barcelona pe un șervețel, la căpitanul catalanilor. În plus, este și o retrospectivă a tuturor momentelor în care Messi a fost la un pas să plece de pe ”Camp Nou”.

ADVERTISEMENT

PSG, în pole position pentru transferu argentinianului

Între primii oameni care au reacționat la vestea care a făcut înconjurul lumii a fost și Gică Hagi, fost jucător la Barcelona. ”Regele” a avut numai cuvinte de apreciere pentru fotbalistul argentinian.

Contractul argentinianului a expirat în această vară, iar cele două părţi au negociat pentru un nou acord, însă totul s-a oprit joi. FANATIK v-a prezentat patru motive pentru care ”Puricele” nu va mai continua pe Camp Nou.

În aceste condiții, chiar dacă vorbim despre un jucător de 34 de ani, va fi foarte interesant de urmărit care va fi următoarea destinație a acestuia, mai ales că pretențiile salariale nu sunt tocmai ușor de asatisfăcut. În pole position ar fi PSG și Chelsea, două dintre cele mai bogate cluburi din lume, dar nu este exclus să asistăm și la o surpriză de mari proporții.

ADVERTISEMENT