Sport

Continuă plecările de la Barcelona. Catalanii s-au despărțit de omul care l-a adus pe Pedri

Barcelona trece prin transformări majore după ce clubul a fost preluat de Joan Laporta, iar ultimul care a plecat este omul care a pus la cale aducerea lui Pedri de la Las Palmas.
17.11.2021 | 09:36
Continua plecarile de la Barcelona Catalanii sau despartit de omul care la adus pe Pedri
ADVERTISEMENT

Fostul președinte Josep Maria Bartomeu a lăsat clubul într-o situație financiară dezastruoasă, iar acest lucru a dus la despărțirea de superstarul argentinian Leo Messi.

Nici rezultatele în plan sportiv nu au fost cele așteptate, astfel că Ronald Koeman a fost înlocuit cu fosta mare glorie de pe Camp Nou, Xavi Hernandez.

ADVERTISEMENT

Omul care l-a adus pe Pedri a plecat de la Barcelona

Încă din prima sa zi de la revenirea la Barcelona, noul tehnician a luat câteva decizii drastice și i-a dat afară pe preparatorul fizic Albert Roca și pe fizioterapeutul Juanjo Brau, aceștia fiind considerați vinovați de desele accidentări ale jucătorilor.

Acum a venit rândul ca un alt om important din cadrul clubului să-și facă bagajele. FC Barcelona a anunţat pe site-ul oficial plecarea secretarului său tehnic Ramon Planes, care a supravegheat sosirea unor tinere talente precum Pedri.

ADVERTISEMENT

”Clubul şi Ramon Planes au ajuns la un acord privind rezilierea contractului care îi unea până la 30 iunie 2022”, a anunţat Barca într-un comunicat, precizând că această reziliere a fost făcută la solicitarea fostului secretar tehnic.

Planes a fost adus la club de fostul președinte

”Clubul doreşte să-i mulţumească lui Ramon Planes pentru angajamentul său, profesionalismul său şi pentru ceea ce a făcut în ultimii ani şi îi doreşte mult succes în viitor”, se încheie comunicatul de presă.

ADVERTISEMENT

Planes, în vârstă de 54 de ani, s-a alăturat clubului catalan la jumătatea anului 2018 ca asistent al secretarului tehnic de atunci, francezul Eric Abidal, când clubul era condus de Josep Maria Bartomeu.

După plecarea lui Abidal în 2020, Planes a preluat conducerea. Noul preşedinte al Barcelonei, Joan Laporta, ales în martie, îşi reînnoise încrederea în el, în ciuda faptul că fostul secretar al clubului a fost adus în vremea fostului ”boss” de pe Camp Nou.

ADVERTISEMENT

Dembele, primul amendat în mandatul lui Xavi

Odată cu sosirea lui Xavi Hernandez pe banca tehnică a Barcelonei se pare că a fost dată milităria jos din pod. Antrenorul în vârstă de 41 de ani a instaurat un set de reguli odată cu venirea pe Camp Nou, iar cine nu se conformează regulamentului impus poate fi amendat chiar și cu câteva mii de euro.

Primul care a comis-o în mandatul lui Xavi a fost nimeni altul decât Ousmane Dembele. Atacantul în vârstă de 24 de ani a întârziat trei la un antrenament. În regulament este precizat că fotbaliștii trebuie să fie prezenți la bază la ora 08:30 dimineața, chiar dacă ședința de pregătire ia startul la ora 10:00.

În ciuda problemelor comportamentale ale francezului, tehnicianul îl consideră un jucător cu un potențial uriaș și de aceea le-a transmis conducătorilor clubului că este o prioritate prelungirea înțelegerii lui Dembele.

ADVERTISEMENT