Fotbal international

Plimbare printre zgârie-nori, pe malul Golfului! Fanii care vin la Mondial se bucură de o privelişte fabuloasă. Foto şi video exclusiv

Una dintre cele mai spectaculoase privelişti din Doha este în zona Corniche, pe malul Golfului. Fanii care vin la Mondial se pot bucura de o plimbare printre zgârie-nori.
30.11.2022 | 12:50
Plimbare printre zgarienori pe malul Golfului Fanii care vin la Mondial se bucura de o priveliste fabuloasa Foto si video exclusiv
Zona Corniche, cu zgârie-norii pe o parte şi Golful pe cealaltă parte. Sursa: Fanatik
ADVERTISEMENT

Organizatorii au făcut eforturi uriaşe ca acest turneu final să fie unul perfect. Pe lângă investiţiile masive în stadioane şi infrastructură, întraga capitală a Qatarului este transformată, astfel încât fanii să se poată bucura de cele mai bune condiţii.

Plimbare printre zgârie-nori, pe malul Golfului!

Iar unul dintre cele mai frumoase locuri din Doha este zona Corniche, aflată pe malul Golfului. În lungime de 7 kilometri, este o zonă pietonală foarte populară atât printre localnici, cât şi printre turiştii care vizitează Qatarul.

ADVERTISEMENT

Însă, pentru această competiţie, pe lângă promenadă, turiştii se pot plimba şi pe stradă, în condiţiile în care organizatorii au închis accesul automobilelor în zona respectivă. Astfel, spaţiul este mult mai mare şi chiar dacă se adună mii de oameni, atmosfera este respirabilă.

Zgârie-norii de pe Corniche. Sursa: Fanatik
Zgârie-norii de pe Corniche. Sursa: Fanatik

Totul este decorat pentru Campionatul Mondial!

Totul este decorat pentru Campionatul Mondial, cu diverse afişe, mascote sau lumini care simbolizează turneul final care se desfăşoară în aceste zile în Qatar. Dar, atracţiile sunt Golful, aflat la câţiva metri depărtare şi zgârie-norii, de pe cealaltă parte a şoselei.

ADVERTISEMENT
O parte din zgârie-norii de pe Corniche. Sursa: Fanatik
O parte din zgârie-norii de pe Corniche. Sursa: Fanatik

Interesant este că în urmă cu 20 de ani, promenada Corniche era goală, singurul edificiu vizibil fiind hotelul Sheraton, prima clădire impunătoare construită în acea zonă din Doha. Apoi a venit boom-ul economic şi zeci de zgârie-nori au fost construiţi acolo.

Pe străzi au loc diverse activităţi. Dansuri africane, cântăreţi stradali care performează în faţa oamenilor sau diverse jocuri de fotbal cu legătură cu turneul final.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO UN DANS AFRICAN:

Pasajul pietonal construit din tartan, suprafaţă mai moale decât betonul

Zona este foarte curată, iar pe pasajul pietonal există o bandă de tartan, ca şi la pistele de atletism, astfel încât plimbarea să fie şi mai plăcută, pe o suprafaţă mai moale decât betonul. De-a lungul “cornişei” sunt mai multe magazine de mâncare şi băuturi (non-alcoolice).

Rulotele cu mâncare şi băuturi, aşteptându-şi clienţii. Sursa: Fanatik
Rulotele cu mâncare şi băuturi, aşteptându-şi clienţii. Sursa: Fanatik

Mai spre sud de zgârie-nori este plasat Fan Festivalul, strategic, astfel încât accesul fanilor să fie cât mai uşor direct de pe Corniche, iar pe fundal să se vadă şi zgârie-norii într-un peisaj fabulos.

ADVERTISEMENT

Fanii pot lua mijloace de transport în comun spre oricare dintre stadioane

Zona este frecventată de mulţi turişti, mai ales în perioada Campionatului Mondial, care îşi fac multe poze cu zgârie-norii, de aproape. Mijloacele de transport în comun sunt foarte aproape, astfel că accesul se face uşor. Există şi un metrou care opreşte la Corniche, dar staţia este exclusiv pentru coborâre, pentru a se evita busculadele.

Zona Corniche din Qatar. Sursa: Fanatik
Zona Corniche din Qatar. Sursa: Fanatik

De acolo, fanii pot lua metroul sau orice mijloace de transport în comun către oricare dintre cele opt stadioane, dacă au bilet la meci sau, pur şi simplu, pot să se bucure de liniştea apei şi de priveliştile impunătoare.

Pietonala de pe Corniche este luminată. Sursa: Fanatik
Pietonala de pe Corniche este luminată. Sursa: Fanatik

Corniche, zonă de neratat pentru fanii care merg la Mondial!

De remarcat este, din nou, curăţenia. Nici în această zonă foarte aglomerată nu am observat gunoaie aruncate pe jos. Şi apa este la fel, nu există niciun fel de deşeuri aruncate în Golf. Iar partea bună este că la mal nu este emanat niciun fel de miros.

Doha Tower, cu o înălţime de 236 de metri, inaugurat în 2012. Sursa: Fanatik
Doha Tower, cu o înălţime de 236 de metri, inaugurat în 2012. Sursa: Fanatik

Pentru toţi fanii care vin la Campionatul Mondial, Corniche este o zonă de neratat, mai ales că de acolo este foarte aproape şi Fan Festivalul, acolo unde este capitala distraţiei pe timpul Mondialului.

Golful Arabiei. Sursa: Fanatik
Golful Arabiei. Sursa: Fanatik
  • 1.500.000 de turişti sunt aşteptaţi să vină la CM 2022
  • 7 kilometri are lungime Corniche

  • 1,48 este cota NetBet pentru pronosticul „2 solist” la meciul Polonia – Argentina. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT