News

Plimbatul câinilor, interzis în China. Ce riscă cei care nu respectă legea

17.11.2020 | 16:11
Plimbatul cainilor interzis in China Ce risca cei care nu respecta legea
ADVERTISEMENT

Într-o regiune din China a fost interzis plimbatul câinilor. Măsura a fost luată pe 13 noiembrie și urmează să intre în vigoare peste 3 zile.

Consecințele sunt foarte grave, chiar brutale, pentru cei care nu respectă legea. În provincia Yunnan, oamenii vor fi obligați să-și țină în permanență câinii în interior.

ADVERTISEMENT

Localnicii sunt revoltați și reclamă că ”acestea sunt măsuri necivilizate și extreme de creștere a animalului”.

Plimbatul câinilor interzis într-o regiune din China. Măsuri drastice la a treia abatere

Autoritățile afirmaseră că au promovat această măsură pentru a forța populația să-și dreseze mai bine câinii. Legea a fost dată vineri, 13 noiembrie.

ADVERTISEMENT

”Această lege este în detrimentul animalului. În loc să fie interzis plimbatul câinilor, ar trebui să se gândească cum să îi educe pe oameni să fie mai responsabili atunci când cresc un animal. Un exemplu ar fi să învețe să le pună zgardă în permanență”, a precizat doctorul Jaipal Singh Gill, director executiv la o organizație pentru protecția animalelor din Singapore.

Conform legii, stăpânii care încalcă regula vor primi inițial un avertisment. Dacă vor fi prinși din nou că nu respectă legea vor fi amendați cu sume cuprinse între 50 și 200 de yuani (7-28 de dolari).

ADVERTISEMENT

Așadar, din 20 noiembrie, la a treia abatere câinele va fi confiscat și apoi eutanasiat de către autorități. Măsura ia revoltat pe localnici. Trebuie menționat că legea în forma inițială trecea direct la uciderea câinelui. Ea a fost ”domolită” un pic.

Orașul Hangzhou a interzis acum 2 ani mersul câinilor în timpul zilei. Legea din Yunnan ar reprezenta o premieră. Ar fi prima dată când va intra în vigoare interzicerea plimbatului câinilor în orice moment al zilei. În Huangshi, rezidenților li se interzice să crească canini mai mari de 45 de cm.

ADVERTISEMENT

Un alt lucru bizar se petrece în orașele Shanghai, Qingdao and Chengdu. Aici fiecare locuință are dreptul la cel mult un câine.

ADVERTISEMENT
Tags: