Fotbal international

Ploaia torențială a întrerupt un meci din Africa! Imagini video inedite de la Brazzaville

18.11.2018 | 19:07
Ploaia torențială a întrerupt un meci important din preliminariile Cupei Africii pe Națiuni

Ploaia torențială a întrerupt, duminică, un meci important din preliminariile Cupei Africii pe Națiuni. Marele derby dintre Congo și RD Congo nu s-a putut încheia, deoarece în capitala Brazzaville s-a pornit un potop incredibil, iar arbitrul a decis să oprească jocul.

Partida care a adus mulți spectatori de pe stadionul Alphonse Massamba Debat era una extrem de importantă în Grupa G a preliminariilor pentru Cupa Africii pe Națiuni, care va avea loc în 2019 în Camerun. Din această grupă mai fac parte Zimbabwe și Liberia, toate cele patru formații păstrând șanse de calificare cu două etape înainte de final.

Selecționerul naționalei RD Congo, Jean-Florent Ibenge Ikwange, în timpul unui antrenament
Selecționerul naționalei RD Congo, Jean-Florent Ibenge Ikwange, în timpul unui antrenament

Un meci din Africa a fost întrerupt din cauza ploii torențiale

În prima repriză, oaspeții din RD Congo au deschis scorul prin atacantul lui Middlesbrough, Britt Assombalonga, în minutul 25, dar gazdele din Congo au restabilit egalitatea prin vârful lui Ankaragucu, Thievy Bifouma, în minutul 38, dar condițiile de joc erau inumane.

Însă apoi s-a dezlănțuit potopul, iar arbitrul a decis să întrerupă meciul din preliminariile pentru Cupa Africii pe Națiuni din cauza ploii torențiale. Jucătorii au plecat imediat la cabine, iar oficialii din Congo au încercat să scoată apa de pe teren cu gălețile, dar acest lucru era practic imposibil.

Cu două etape înainte de încheierea fazei preliminare, grupa este condusă de Zimbabwe, cu opt puncte, urmată de RD Congo, cu cinci puncte, și de Congo și Liberia, ambele cu cțte patru puncte. Formația clasată pe prima poziție obține calificarea, în timp ce ocupanta locului secund va juca baraj.