ADVERTISEMENT
Stiri de ultima ora

Ploaie de stele chiar în timpul doliului în memoria Regelui Mihai!

Românii au parte de o ploaie de stele chiar în perioada doliului în memoria Regelui Mihai! Apogeul, atins chiar în ziua înmormântării Regelui!
Autor: Filon Stan | 14.12.2017 | 13:50
Ploaie de stele chiar în timpul doliului în memoria Regelui Mihai!

Ploaie de stele chiar în zilele în care România îmbracă haina de doliu, în memoria Regelui Mihai! Curentul de meteori Geminide are loc în această perioadă, însă va putea fi observat cel mai bine în noaptea dintre 13 şi 14 decembrie, dar şi cea dintre 14 spre 15 decembrie, atunci când atinge punctul maxim de vizibilitate.

ADVERTISEMENT

Majoritatea stelelor cazătoare din perioada 4-17 decembrie par a veni din constelaţia Gemini (Gemenii), acesta fiind motivul pentru care se numesc „Geminide”. Meteorii Geminide au ceva deosebit: sunt mai lenţi decât alţi meteori şi foarte luminoşi, informează Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

Ploaie de stele în perioada doliului în memoria Regelui Mihai!

ADVERTISEMENT

Stelele căzătoare se observă fără instrument astronomic. Trebuie doar să priviţi sus pe cer, la 45 de grade deasupra orizontului. În 2017 maximul se va produce în dimineaţa zilei de 14 decembrie (ora 8:30, ora României), când se vor înregistra până la 120 de stele căzătoare pe oră.

Cum în timpul maximului stelelor căzătoare Geminide, în România va fi lumină, doritorii le vor putea urmări în noaptea de 13 spre 14 decembrie şi cea de 14 spre 15 decembrie, când aceşti „bolizi”(meteori foarte strălucitori) se vor deplasa lent printre stele.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!