PLOI, fulgere, TUNETE şi rafale de VÎNT în minivacanţa de 1 Mai. Vezi PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE

PROGNOZA METEO. Vremea se schimbă din nou, anunţă romaniatv.net. Luni încă ne mai putem aştepta la soare şi nori puţini, dar pe înserat, cerul se va încărca din nou, ploile revin, cu...
28.04.2014 | 08:21
PLOI fulgere TUNETE si rafale de VINT in minivacanta de 1 Mai Vezi PROGNOZA METEO pentru URMATOARELE ZILE
ADVERTISEMENT

PROGNOZA METEO. Vremea se schimbă din nou, anunţă romaniatv.net. Luni încă ne mai putem aştepta la soare şi nori puţini, dar pe înserat, cerul se va încărca din nou, ploile revin, cu fulere, cu tunete şi cu rafale de vânt. Marţi, ploile vor prefera vestul şi sudul ţării din nou, ca şi zonele de munte, unde, aşa cum se întâmplă vara mai ales, precipitaţiile se arată mai ales în partea a doua a zilei. Miercuri, avem toate şansele să mai lăsăm umbrelele la uscat mai ales dacă locuim în afara arcului carpatic. Pentru că în regiunile intracarpatice, tot ploile dictează. Dar, când să ne bucurăm că vremea s-a îndreptat, tocmai de 1 Mai avem parte de încă o revenire a ploilor, cu toată paleta de fenomene asociate: vânt şi descărcări electrice.

Luni vremea e destul de prietenoasa in prima parte a zilei in majoritatea regiunilor, cu soare si nori ce impart cerul. Dupa amiaza insa si luni noapte instabilitatea atmosferica isi spune cuvantul, cerul se innoreaza temporar in vest, in nord-vest dar si in sud si la munte, unde isi fac aparitia ploi locale. Vor fi mai ales averse slabe cantitativ, insotite de descarcari electrice. Vantul sufla mai turbulent in sudul Banatului si pe crestele muntilor, dar pentru scurt timp vor fi intensificari in timpul averselor si in alte zone. Meteorologii prognozeaza temperaturi maxime de la 15 grade pe litoral si 24 grade in Maramures si in nordul Crisanei.

ADVERTISEMENT

În Capitala, in prima parte a zilei vremea e placuta, cu cerul variabil si vant agreabil. Spre seara si mai ales maine nopate norii se aduna si cresc sansele pentru o repriza scurta de ploaie. Pana dupa amiaza mercurul urca in termometre pana la maxime de 19, poate chiar 20 grade Celsius.

Marti in sudul si in vestul tarii dar si in zonele de munte norii acopera treptat cerul si mai ales dupa amiaza si noaptea aduc averse insotite de fulgere, tunete si scurte rabufniri ale vantului. Izolat ploile sunt mai insemnate cantitativ si vor fi chiar conditii de grindina. In celelalte regiuni norii sunt mai putini iar iar ploile si desc electrice se manifesta doar pe arii restranse. Maximele termice se vor situa in general intre 15 grade in sudul litoralului si in zone Deltei Dunarii si 23 grade, cel mai probabil in vestul si in nord-vestul tarii.

ADVERTISEMENT

Bucurestenii nu ar trebui sa uite umbrelele acasa marti dimineata, chiar vremea va fi mai placuta in primele ore. Dupa amiaza si noaptea insa norii acopera cerul mai multe ore si lasa averse insotite de fulgere, tunete iar vantul se va intensifica pentru scurt timp. Temperatura maxime va fi de 20, cel mult 21 grade Celsius.

Miercuri in regiunile din interiorul arcului carpatic, dar si in Oltenia si bineinteles la munte norii cu mare dezvoltare verticala revin si aduc averse, fulgere si tunete. In celelalte regiuni doar temporar se innoreaza iar. Ploile de scurta durata si fenomenele electrice sunt mai putine, cu precadere dupa amiaza si noaptea. Vantul doar izolat e mai alert in timpul ploilor iar maximele pleaca de la 16, 17 grade in zona litoralului si ajung la 24 grade in sudul Munteniei.

ADVERTISEMENT

Miercuri vremea se amelioreaza usor si pentru locuitorii capitalei. Cerul va fi variabil, cu innorari dupa amiaza si la inceputul noptii , dar sansele de ploaie sunt mai mici. Vantul nu e deloc suparator iar temperaturile dupa miaza sunt placute, contam pe maxime de 22, 23 grade.

Ziua de 1 mai cu vreme in general instabila, ceea ce inseamna innorari temporare si pe arii relativ extinse ploi, mai ales averse insotite de descarcari electrice si intensificazri de scurta durata ale vantului. Maximele vor fi in general intre 16 si 24 grade. Din pacate, desi ne dorim ca minivacanta de 1 Mai sa continue cu vreme insorita si calda in toata tara, de aceasta data vom avea parte, cel mai probabil, de multi nori si temporar ploi pe parcursul weekendului in majoritatea regiunilor, motiv pentru care temperaturile scad usor si sunt apropiate de cele normale pentru inceputul lunii mai.

ADVERTISEMENT

SURSA: romaniatv.net