News
notix pixel id

Ploi și vijelii în toată țara! Informare meteo de ultimă oră de la ANM

14.08.2019 | 09:27
Ploi și vijelii în toată țara! Informare meteo de ultimă oră de la ANM
Se întorc ploile. Meteorologii anunță averse și furtuni în mai multe regiuni ale țării până vineri. Sursa foto: antena3.ro

Agenția Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică de vreme rea. Meteorologii au anunțat că începând de miercuri vremea se va schimba și sunt așteptate averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Se schimbă vremea. ANM a emis o avertizare de vreme rea

Meteorologii au emis o informare meteo care va intra în vigoare miercuri, 14 august, de la ora 9.00. Informarea meteorologică este valabilă până vineri, 16 august, ora 9:00. În această perioadă în toată țara sunt așteptate averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, dar și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp, iar izolat 40-50 l/mp.

„Astfel de fenomene vor fi mai frecvente la început în regiunile vestice şi nord-vestice, apoi aria lor se va extinde treptat şi în restul teritoriului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 40…50 l/mp”, au transmis reprezentanţii ANM, potrivit Mediafax.

Din nou cod, din nou ploi
De astăzi ploile vor începe să pune stăpânire pe țara noastră. Sursa foto: radioresita.ro

Cum va fi vremea astăzi, 14 august

Meteorologii au anunțat că pe parcursul zilei de miercuri, 14 august disconfortul termic va fi accentuat. În sudul, estul și centrul țării canicula va persista, iar temperatura maximă va atinge 34-35 de grade Celsius. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În Capitală astăzi vremea va fi frumoasă. Cerul va fi senin atât ziua, cât și pe timpul nopții. Vântul va sufla slab până la moderat, iar temperatura maximă va atinge valoarea de 33 de grade Celsius. Pe parcursul nopții se vor înregistra 16 grade Celsius.

De astăzi vremea se va mai răcori, în special în vest și nord-vest. În restul țării căldura va continua să persiste, spre exemplu în Lunca Duncării se vor înregistra 36 de grade Celsius. De mâine arșița începe să se mai domoleacsă, iar temperaturile vor mai scădea cu câteva grade. Treptat vremea începe să se răcorească, iar ploile și furtunile își vor face simțită prezența.

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri