News

Imagini incredibile cu prăpădul cauzat de inundații, în Germania. Este cea mai mare catastrofă din ultimii 70 de ani: sunt peste 100 de morți. Video. Update

Ploile au făcut prăpăd în Germania, unde mai mulți oameni au murit. Sunt alunecări de teren și case prăbușite.
16.07.2021 | 16:10
Imagini incredibile cu prapadul cauzat de inundatii in Germania Este cea mai mare catastrofa din ultimii 70 de ani sunt peste 100 de morti Video Update
Imagini incredibile cu prăpădul cauzat de inundații, în Germania. Este cea mai mare catastrofă din ultimii 70 de ani: sunt peste 100 de morți. Video. Update. Sursa foto: Twitter
ADVERTISEMENT
16-07-2021
13:21

Mai mult de o sută de oameni au murit în cea mai mare catastrofă naturală din Germania din ultimii 70 de ani

Bilanțul morților din Germania a crescut în ziua de vineri la 103, conform unui anunț al autorităților. De asemenea, o alunecare masivă de teren ne arată care sunt proporțiile acestui dezastru.

De altfel, este vorba despre cea mai mare catastrofă naturală din ultimii 70 de ani din Germania, iar bilanțul morților este în continuă creștere.

Imaginile de la fața locului arată cum inundațiile au provocat o alunecare de teren masivă în localitatea Erftstadt-Blessem. Pământu s-a rupt în două în acea zonă, în care se vede că sunt mai multe case.

Înainte și după alunecarea de teren
Înainte și după alunecarea de teren

„Primim apeluri de urgenţă din gospodării, însă de multe ori intervenţia nu este posibilă”, au anunțat autoritățile germane.

Intervenția este una extrem de dificilă, pentru că salvatorii nu mai pot ajunge la oameni decât pe calea aerului.

16-07-2021
07:51

Numărul de morți este în creștere în Germania, în urma inundațiilor

Bilanțul în urma inundațiilor din Germania a ajuns la 81 de persoane, conform unui anunț făcut vineri dimineață. De asemenea, sunt alte 1.300 care sunt date dispărute, care sunt căutate de salvatori.

Misiunea este cu atât mai dificilă cu cât rețelele de telefonie mobilă sunt căzute. Tot din această cauză, oamenii nu își pot suna rudele să verifice dacă sunt în viață.

De altfel, în anunțul inițial se transmitea că inclusiv doi pompieri care participau la salvarea sinistraților au murit la rândul lor.

Mai multe case s-au prăbușit, iar pericolul încă nu a trecut. Parlamentul din landul North Rhine-Westfalia are o ședință de urgență stabilită pentru ziua de vineri, în care să stabilească ce este de făcut pentru a gestiona această tragedie.

 

 

Autoritățile germane au transmis că sunt cel puțin 21 de persoane care și-au pierdut viața în urma acestor ploi abundente și a inundațiilor care au avut loc în partea de sud-vest a Germaniei.

Ploile au făcut prăpăd în Germania, unde zeci de oameni sunt dispăruți și mai muli și-au pierdut viața

Furtunile au făcut prăpăd în regiunile Renania de Nord-Westfalia și Renania-Palatinat din Germania. Oamenii legii au mai transmis că sunt în căutarea a 70 de oameni, după ce casele în care aceștia locuiau s-au prăbușit.

ADVERTISEMENT

De asemenea, sunt alte zeci de persoane care sunt date dispărute în aceste momente sau care așteaptă să fie salvate, din moment ce ele nu am mai putut părăsi casele, care sunt ținute captive de ape.

Totuși acestea sunt date preliminare, iar autoturitățile au mai transmis că au fost găsite victime în mai multe locuri și mai sunt încă 25 de case care stau să se prăbușească.

ADVERTISEMENT

Cei care se aflau într-un district din landul Renania de Nord-Westfalia au fost avetizați de autorități să părăsească imediat zona, pentru că pericolul era foarte mare.

În urma ploilor abundente, râul Nims s-a lărgit pe timpul nopții și a ajuns la 200 m lățime, de la doar 2 m pe care îi avea înainte de precipitații.

ADVERTISEMENT

Oamenii s-au urcat pe case în așteptarea salvatorilor. Trebuie să intervină elicoptere

Cei care sunt sinistrați în propriile case nu mai pot fi salvați cu bărcile sau cu mașinile, din cauza curenților, care sunt prea puternici. Aceștia nu au altă soluție decât de a aștepta elicopterele salvatoare care să îi ia de acolo.

Tocmai de aceea, mulți sunt în așteptarea salvatorilor pe acoperișurile caselor. Printre cei care au murit sunt și doi salvatori. Este vorba despre doi pompieri care și-au pierdut viața în misiune.

ADVERTISEMENT

Cei doi pompieri aveau vârstele de 46 de ani și 52 de ani și aceștia încercau să-i salveze pe cei aflați la anaghie din cauza inundațiilor.

Totodată, autoritățile transmite ca apa potabilă să fie consumată cu precauție, având în vedere că nu mai există curent electric în zonele afectate.

“Vă rugăm să limitați consumul de apă potabilă ca măsură de precauție. Pana de curent afectează și alimentarea cu apă”, a transmis municipilaitatea din Wuppertal, pe Twitter, conform swr.de.

Veștile care vin în continuare nu sunt deloc bune, iar meteorologii au transmis că sunt așteptate din nou furtuni puternice în Germania și în ziua de joi, iar acestea vor dura până vineri seară, conform unui anunț făcut de Serviciul Meteorologic German.

ADVERTISEMENT
Tags: