News

Ploile, inundaţiile şi alunecările de teren au făcut prăpăd în Filipine. Numărul morților a ajuns la 156. Alte peste 100 persoane sunt dispărute.Update

Furtuna Megi a făcut ravagii în Filipine: pierderi de vieți omenești, inundații și alunecări de teren. Sute de persoane au murit, iar altele s-au pierdut în apele adânci. 
15.04.2022 | 15:37
Ploile inundatiile si alunecarile de teren au facut prapad in Filipine Numarul mortilor a ajuns la 156 Alte peste 100 persoane sunt disparuteUpdate
Furtuna Megi face ravagii în Filipine. Sursa foto: Twitter AFP/colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
15-04-2022
12:40

Crește bilanțul victimelor din Filipine, în urma furtunii Megi

 Numărul morților a ajuns la 156, în Filipine, din cauza furtunii Megi. În continuare, alte peste 100 persoane sunt dispărute și rănite. 

În total, peste 1,6 milioane de persoane din 30 de provincii au fost lovite de furtuna Megi. Un număr de 284.748 au trebuit să-și părăsească casele, scrie Agerpres.

13-04-2022
08:06

Crește bilanțul deceselor produse de furtuna Megi în Filipine

Miercuri, autoritățile filipineze anunță că bilanțul deceselor cauzate de furtuna Megi a ajuns la 58. În continuare 27 persoane sunt date dispărute. De altfel, s-au mai identificat și 100 de răniți, potrivit aljazeera.com.

Armata, poliția și voluntarii se luptă cu mormanele de noroi și inundațiile masive pentru a-i salva pe filipinezi, dar și pentru a găsi trupurile celor pierduți.

Furtuna tropicală Megi a produs ravagii în Filipine. În urma ei a lăsat un bilanț negru: cel puțin 28 de morți și 27 de dispăruți, inundații și alunecări de teren.

Zeci de morți și dispăruți în Filipine, din cauza furtunii Megi. Casele oamenilor, înghițite de ape

Mai mulți oameni au rămas fără case, în urma ploilor torențiale. Cea mai afectată regiune din Filipine este provincia Leyte. Aici, cel puțin 22 de locuitori și-au pierdut viața, relatează The Canberra Times.

ADVERTISEMENT

O altă regiune grav lovită de furtuna Megi este provincia Negros Oriental, unde s-au raportat 3 persoane decedate. Alte 3 s-au mai transmis pe insula Mindanao.

Pe lângă toate acestea, peste 17.000 de filipinezi au fost nevoiți să-și abandoneze locuințele, din cauza inundațiilor masive și a lipsei de curent electric.

ADVERTISEMENT

Oamenii au murit înecați din cauza inundațiilor produse de furtuna Megi

În provincia Davao De Oro, un bărbat de 83 de ani a fost înghițit de ape, murind înecat. Două femei s-au ales cu răni, fiind purtate de inundații.

”Sunt informaţii privind şi alte victime, însă suntem încă în aşteptarea cifrelor oficiale de la autorităţile regionale, a spus Mark Timbal, purtătorul de cuvânt al Agenției Naționale pentru Gestionarea Catastrofelor din Filipine.

ADVERTISEMENT

Pe mulți furtuna i-a luat prin surprindere. Se așteptau ca în acest sezon deja temperaturile și condițiile meteo să fie unele potrivite sezonului.

”Ar trebui să fie sezonul uscat, dar poate că schimbările climatice sunt de vină pentru această furtună”, a declarat și Marissa Miguel Cano, ofițer de informații publice pentru orașul Baybay din Leyte, unde multe sate sunt acum ruinate de ape.

ADVERTISEMENT

Între timp, furtuna și-a mai pierdut din intensitate, deplasându-se acum către partea de nord-vest, potrivit unui anunț al Biroului de Meteorologie. Tot acesta a precizat că vântul suflă cu putere, rafalele atingând 75 km/h.

Furtuna Megi, denumită și Agaton, este prima ploaie care s-a manifestat atât de dur, până acum, în acest an, în Filipine. De altfel, această țară este adesea ţinta dezastrelor naturale, inclusiv a cutremurelor.

ADVERTISEMENT
Tags: