Sport

Plouă cu milioanele de euro pe “Bernabeu”! Injecție importantă de capital pentru Real Madrid înaintea derby-ului cu Barcelona

E săptămâna lui El Clasico și în anturajul echipei de pe "Bernabeu" starea de spirit este foarte bună. Echipa pare că și-a revenit din criză, iar conturile vor primi o injecție serioasă de capital.
21.10.2021 | 13:01
Ploua cu milioanele de euro pe Bernabeu Injectie importanta de capital pentru Real Madrid inaintea derbyului cu Barcelona
ADVERTISEMENT

Pentru Florentino Perez este o săptămână importantă. Așa cum sunt toate cele care preced El Clasico. Pentru că duelul cu FC Barcelona este mai mult decât un meci. Succesul contra catalanilor înseamnă viață bună cu suporterii. Liniște pentru a pregăti lupta pentru titlu în La Liga şi primăvara europeană. Obiectivele majore, an de an, pentru o grupare precum Real Madrid.

Acum lucrurile au început sub cele mai bune auspicii. Real s-a impus cu 5-0 în fața lui Șahtior și a pus punct seriei de rezultate nefavorabile dinaintea pauzei echipelor naționale. Iar echipa joacă după ce Ancelotti a recuperat oameni importanți după accidentări. Astfel că italianul are motive de optimism în perspectiva meciului de duminică. Unul în care, evident, madrilenii vizează continuarea seriei de succese.

ADVERTISEMENT

Deja Real are două victorii în față în palmaresul general. În plus, dupa acel 2-1 din primăvară, gruparea de pe Bernabeu a ajuns la trei succese la rând în El Clasico. Lucru care nu s-a mai întâmplat din 1978. Iar adversarul este în criză. Chiar dacă miercuri a reușit să se impună în fața lui Dinamo Kiev, obținând primul succes din actuala stagiune din Champions League.

Vin banii pe Bernabeu. Real Madrid a conturile pline înainte de El Clasico

Iar dacă ziua de marți a fost una în care în anturajul echipei de pe Bernabeu toți ochii au fost către Ucraina, miercuri a fost o altă zi importantă. De această dată pentru Real Madrid ca afacere. Pandemia și lucrările care au dat o nouă față arenei au lăsat urme serioase în visterie. Astfel că fiecare cent contează. Iar pe 20 octombrie nu a fost vorba despre cenți. Ci despre milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Și aceasta pentru că este data la care fanii au avut scadența pentru plata abonamentelor pentru sezonul 2021-2022. Incluzând, deopotrivă, meciurile din La Liga, dar și cele din UEFA Champions League. O injecție de capital importantă pentru orice grupare de calibru. Dar de care nu a mai beneficiat de la apariția pandemiei. Mai întâi pentru că nu s-a jucat. Iar apoi pentru că fanilor nu li s-a permis accesul pe stadioane.

Suma este extrem de importantă. Potrivit datelor contabile, veniturile din abonamente depășesc 20% din bugetul total al clubului. O valoare, așadar, enormă.

ADVERTISEMENT

Clauze speciale: prețuri la nivelul campaniei 2019-2020

În ceea ce privește sumele, conducerea clubului a decis să se mențină cuantumul din campania 2019-2020. Dacă este o decizie bună, o să aflăm când se va trage linie. Pentru că, sigur, tentația de a merge pe Bernabeu este mare. Însă există o mulțime de oameni care au fost afectați de criza pandemică.

S-a făcut totuși o concesie. A fost oferit un discount pentru meciurile în care, din pricina măsurilor sanitare,  stadionul nu a fost plin la întreaga capacitate. Vorbim despre jocurile cu Celta, Mallorca și Villarreal din La Liga. Precum și duelul cu Sheriff Tiraspol, din UEFA Champions League.

ADVERTISEMENT

O altă măsură determinată de condițiile speciale a fost comunicată fanilor la începutul lunii. Reînnoirea abonamentelor pentru jocurile de pe Bernabeu are statut temporar. Ceea ce înseamnă că este valabilă doar pentru acest sezon. Și că presupune că în cazul schimbării situației sanitare vor apărea modificări. Nu s-au anunțat însă și măsurile care se intenționează să fie luate.

Care sunt prețurile abonamentelor la Real Madrid

Cert este că fanii au avut dreptul să-și exprime opțiunea până pe 6 octombrie. Iar pe 14 octombrie a expirat și termenul celor care doreau să-și reînnoiască abonamentele pe termen lung. Aceeași a fost și data la care clubul a început să anunțe alocările de locuri. Conform tradiției, deținătorii abonamentelor pe termen lung au prioritate. Iar în cazul celorlalte persoane care vor să meargă pe Bernabeu clubul încearcă să respecte alocările inițiale.

Există două modele de abonament oferite de Real Madrid. Pe de o parte, Euroabono care include și meciurile din UEFA Champions League. Prețurile sunt:

  • 616 euro – Grada Baja
  • 1.120 euro – Grada Alta
  • 2.127 euro – Tribuna
  • 1.633 euro – Primer Anfiteatro
  • 1.128 euro – Segundo Anfiteatro
  • 650 euro – Tercero Anfiteatro
  • 456 euro – Cuarto Anfiteatro

Pentru cei care doresc doar abonamente pentru La Liga se menține grila. Însă valorile sunt, în ordine, 293 / 616 / 1.210 / 933 / 677 / 487 / 336 euro.

În plus, clubul a anunțat că va deduce din această sumă valoarea echivalentă pentru meciurile din stagiunea 2019-2020 în care nu a fost permis accesul publicului.

ADVERTISEMENT