News

Plouă la metrou, la staţia Eroilor, pe magistrala abia inaugurată. Metrorex: Avarie la o conductă. Video

01.10.2020 | 11:52
Ploua la metrou la statia Eroilor pe magistrala abia inaugurata Metrorex Avarie la o conducta Video
Plouă la metrou, la staţia Eroilor, pe magistrala abia inaugurată. Metrorex: Avarie la o conductă. Foto: Inquam Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Incident incredibil în stația de metrou Eroilor 2, de pe recent inaugurata Magistrală 5 (Eroilor – Drumul Taberei). Din tavan a început să curgă apă direct pe peron.

Imaginile halucinante au fost surprinse de un trecător. Noua linie a fost deschisă acum 2 săptămâni, după amânări de ani de zile.

ADVERTISEMENT

„A fost o scurtă avarie, care a durat 5 minute. Este vorba despre o conductă. Dar s-a rezolvat, nu este nicio problemă”, a spus directorul Metrorex, Gabriel Mocanu, conform Libertatea.

Plouă la metrou! M5 cedează după 2 săptămâni

Curge apa din tavanul noii stații de metrou Eroilor 2

Incident la stația Eroilor 2 de pe recent inaugurata Magistrală 5 de metrou spre Drumul TabereiCum explică Metrorex, aici: http://bit.ly/eroilor-2-apa-tavan-metrorex

Geplaatst door HotNews.ro op Donderdag 1 oktober 2020

„Metrorex informează că astăzi, 01.10.2020, între orele 07:58 – 08:08, în stația de metrou Eroilor 2, din cauza unei avarii la o conductă de la nivel vestibul, s-au înregistrat ușoare acumulări de apă pe peron, spre zona centrală.

ADVERTISEMENT

Precizăm că circulaţia trenurilor s-a desfășurat în condiții normale, nefiind afectată siguranţa călătorilor.Echipele Metrorex au intervenit operativ pentru remedierea situației, zona respectivă fiind izolată”, se arată într-un comunicat Metrorex.

Licitațiile la metroul din Drumul Taberei au început în 2008, dar lucrările aveau să demareze abia în 2012. De atunci termenele de finalizare au tot fost amânate.

ADVERTISEMENT

Magistrala 5 de metrou, Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Opera) are 7 kilometri lungime şi este compusă din 10 staţii de metrou şi un depou.  Cele zece stații sunt Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2.

Valoarea proiectului de metrou Drumul Taberei-Eroilor a fost 3,4 miliarde de lei. Prin inaugurarea acestei magistrale, Capitala a ajuns la 78 de kilometri de reţea şi la 63 de staţii de metrou. Zece dintre ele au fost construite după Revoluție. Restul, pe alocuri, renovate.

ADVERTISEMENT

„Mulțumesc Guvernului care s-a implicat în mod exemplar în finalizarea acestei execuții. Mi-am permis s-i felicit și pe cei care au construit efectiv linia de metrou. Este o mare realizare, după Revoluție cea mai mare realizare de acest tip. Nu a fost ușor, această linie risca să devină un fel de legendă, o legendă a amânărilor. Această realizare contribuie la îmbunătățirea vieții în București. Este foarte important să se continue pe această linie. Trebuie să ajungem cu infrastructura de transport în secolul 21. Avem la dispoziție sume imense, se poate continua într-un ritm alert”, a declarat Klaus Iohannis, după inaugarare.

ADVERTISEMENT
Tags: