Sport

Plus un milion de euro pentru FCSB! Deși sunt la retrogradare, cotele jucătorilor „roș-albaștri” au explodat

FCSB se află în zona roșie a clasamentului din SuperLiga, însă valoarea lotului „roș-albaștrilor” a crescut cu aproape 1 milion de euro.
30.09.2022 | 18:35
Plus un milion de euro pentru FCSB Desi sunt la retrogradare cotele jucatorilor rosalbastri au explodat
FCSB e la retrogradare, dar cota roș-albaștrilor a „explodat”! Cum a ajuns să aibă un lot cu aproape un milion de euro mai valoros. Sursă foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FCSB nu traversează o perioadă favorabilă în campionat. Vicecampioana României are o singură victorie în 9 partide și se află pe locul 14 în clasamentul SuperLigii. Totuși, valoarea lotului „roș-albaștrilor” a crescut cu 950.000 de euro.

Cota roș-albaștrilor a „explodat”. Compagno, Târnovanu, Cordea și Miculescu pe o pantă ascendentă

Conform ultimelor actualizări care au avut loc pe platforma Transfermarkt, cota lotului „roș-albaștrilor” a urcat cu aproape 1 milion de euro.

ADVERTISEMENT

Andrea Compagno, vârful cumpărat de FCSB de la FC ”U” Craiova pentru 1,5 milioane de euro, este fotbalistul a cărei cotă a crescut cel mai mult. Valoarea pe piață a atacantului italian a crescut de la 500.000 la 900.000 de euro.

De asemenea, cota lui Ștefan Târnovanu, noul portar titluar al FCSB-ului, a crescut la 1 milion de euro, față de 700.000 de euro cota inițială. Cifrele lui Andrei Cordea și Miculescu sunt similare. Cota extremelor „roș-albastre” a ajuns să se ridice la 1,5 milioane de euro fiecare, în comparație cu 1,2 milioane de euro cât era inițial.

ADVERTISEMENT

Pe lângă cifrele de mai sus, cu o cotă mai ridicată pe piață se pot lăuda Malcom Edjouma (+200.000 de euro), Joyskim Dawa (+150.000 de euro), Joonas Tamm (+150.000 de euro) și Răzvan Oaidă (+100.000 de euro).

Cota de piață a lui Andrei Vlad, aproape de două ori mai mică decât a lui Ștefan Târnovanu

În lotul formației antrenate de Nicolae Dică au existat și minusuri. Cota de piață a lui Andrei Vlad, fostul portar titular dintre buturile FCSB-ului, a scăzut cu 150.000 de euro și a ajuns la 550.000 de euro, aproape de două ori mai puțin decât Târnovanu.

ADVERTISEMENT

De asemenea, valoarea de piață a lui Ovidiu Popescu, Andrei Dumiter, Denis Haruț, Valentin Crețu și Rachid Bouhenna a scăzut cu câte 100.000 de euro fiecare. Cea mai drastică coborâre a avut-o noul transfer al „roș-albaștrilor”, Billel Omrani.

Cota francezului ajuns liber de contract la FCSB, transfer anunțat în exclusivitate de FANATIK, a scăzut cu 300.000 de euro. În decembrie 2019, pe vremea când evolua pentru CFR Cluj, Omrani avea o cotă de piață de 3,6 milioane de euro, conform Transfermarkt.com

ADVERTISEMENT

Cota mijlocașului dorit de Gigi Becali, Baba Alhassan, a „explodat”

Cota de piață a lui Baba Alhassan a explodat. Valoarea mijlocașului pe care Gigi Becali îl vrea la FCSB, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK, se ridică după noua actualizare la 600.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul lui Hermannstadt avea o cotă de piață de 250.000 de euro. Evoluțiile bune din tricoul sibienilor au făcut ca fotbalistul din Ghana să fie curtat și de patronul „roș-albaștrilor”.

În actualul sezon din SuperLiga, Baba Alhassan a reușit să înscrie 6 goluri și să ofere o pasă decisivă. Fotbalistul din Ghana este pe locul 2 în clasamentul marcatorilor din SuperLiga, fiind devansat de Andrea Compagno cu 7 reușite. Vârful italian a înscris de 5 ori pentru FC ”U” Craiova și de 2 ori pentru FCSB.

  • 35,80 de milioane de euro este valoarea lotului lui FCSB, conform Transfermarkt.com