Simona Halep

Plusuri și minusuri după calificarea Simonei Halep în turul 2 la US Open 2019. Forma fizică vs ”Ziceți și voi ceva!”

28.08.2019 | 00:50
Plusuri si minusuri dupa calificarea Simonei Halep in turul 2 la US Open 2019 Forma fizica vs Ziceti si voi ceva

Simona Halep s-a calificat în turul 2 la US Open 2019, după ce a trecut în trei seturi de Nicole Gibbs, scor 6-3, 3-6, 6-2. Este prima victorie pe care românca o obține la New York după o pauză de trei ani. Ultimul succes venea în 2017, în optimile de finală, când Halep trecea de Carla Suarez Navarro. Era apoi eliminată de Serena Williams.

A fost un meci în care Simona a oferit foarte multe lovituri spectaculoase, dar rămân și multe semne de întrebare după un set doi în care românca nu a știut să își readapteze tactica la schimbările din jocul adversarei sale. În turul 2 de la US Open 2019, Simona Halep o va înfrunta pe Taylor Townsend, o altă jucătoare din SUA.

Calificarea Simonei Halep în turul 2 la US Open 2019, în special datorită formei fizice

Primul lucru care trebuie remarcat la Simona după victoria cu Nicole Gibbs este chiar pofta de tenis de care a dat dovadă românca. După succesul de la Wimbledon, românca nu a avut intensitate la Rogers Cup și Cincinnati. A pus totul pe seama unor probleme fizice. Totul pare să fie rezolvat. Iată aspectele pozitive.

  • loviturile câștigătoare. Simona Halep a jucat cu mult curaj și a căutat în permanență să lovească decisiv. I-au și ieșit câteva execuții de excepție, în special cu apreciatul ei rever în lung de linie.
  • forma fizică. Simona anunța înainte de US Open că a scăpat de durerile care au chinuit-o la ultimele două turnee de categorie Premier 5. Iar în jocul ei s-a văzut asta. Condiția fizică evident superioară față de a adversarei sale a fost cheia succesului facil din setul decisiv.
  • serviciul. Fără să fie o armă în jocul Simonei, serviciul poate fi trecut la aspecte pozitive. În special pentru că a funcționat în momentele grele. Față de alte jocuri, când serviciul era marea slăbiciune din jocul ei, Simona s-a descurcat ceva mai bine în runda inaugurală de la Flushing Meadows.

Simona Halep s-a calificat în turul 2, dar a fost nervoasă în setul doi cu Nicole Gibbs. Și s-a descătușat după ce a strigat la staff!

Au fost și aspecte negative, pe care Simona Halep trebuie să le corecteze repede, înainte de a da peste adversarele de top din competiție. Au fost ceva slăbiciuni din punct de vedere tactic, dar și foarte multă nervozitate în jocul româncei.

  • neatenția tactică. După un joc de contre dominat clar de Halep în setul unu, Gibbs a încercat să schimbe tactica în manșa secundă. A lovit mai moale și a lăsat-o pe româncă să își asume riscurile. Simona a continuat să joace totul pe cartea atacului, chiar și în momentele în care vedea că jocul nu merge și ar fi avut nevoie de schimburi mai lungi, care să îi readucă senzațiile mai bune în rachetă.
  • nervozitate. Simona a început prost setul doi, lucru care a enervat-o teribil. Nu a reușit să se calmeze până la sfârșitul manșei, motiv pentru care nu a profitat de unele erori ale adversarei sale, care o puteau readuce în joc. Halep chiar a țipat spre loja ei la un moment dat, nemulțumită de pasivitatea colaboratorilor săi.
  •  puncte pierdute din situații foarte bune. Rămâne un aspect la care Simona trebuie să schimbe ceva. Problemele au fost ceva mai mici ca în alte situații, dar rămân vizibile. Românca își construiește uneori punctul perfect, dar se încurcă la ultima lovitură, care a trebui să fie cea mai ușoară. Aspect care provoacă apoi și iritare în jocul ei.
  • descătușarea din setul 3 a venit după o răbufnire la adresa staff-ului. ”Ziceți și voi ceva!”, a strigat Simona către locul din tribună unde se aflau Daniel Dobre și ceilalți membri ai echipei româncei. Cu asta s-a și rupt perioada de joc mai prost a Simonei, care n-a mai avut probleme în setul decisiv.
Tags: