Fotbal international

Plusuri și minusuri după România-Spania. Tătărușanu și Pușcaș au impresionat, mulți au dezamăgit

06.09.2019 | 15:07
Plusuri si minusuri dupa RomaniaSpania Tatarusanu si Puscas au impresionat multi au dezamagit

Conform calculelor hârtiei, Spania nu a avut mari emoții în a se impune în meciul contra României din preliminariile Euro 2020. Dacă e să facem abstracție de finalul de joc, când Pușcaș putea aduce un 2-2 nesperat pe tabelă, ibericii au avut un meci la îndemână. În ceea ce ne privește, pentru tricolori a fost un meci cu puține plusuri și cu foarte multe minusuri.

Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 4,55 este cota pentru x în Polonia-Austria Vezi toate cotele AICI

Tătărușanu și Pușcaș au impresionat, mulți au dezamăgit

Tărărușanu, rezervă de lux  la Lyon a fost, de departe, cel mai mare plus al meciului de pe Arena Națională. Fără ”Tătă” între buturi, probabil că acum scriam un istoric al celor mai mari eșecuri din istoria primei reprezentative. Din primul și până în ultimul minutul, portarul de 33 de ani a dat siguranță, deși în fața sa păreau a exista doar niște jaloane ușor penetrabile în fața rapidității ibericilor.

  • 8 parade decisive a avut Tătărușanu contra Spaniei

Dintre buturi trecem direct în avanposturi, acolo unde îl avem pe George Pușcaș. Cel mai bun atacant de la Euro 2020, acolo unde a prins echipa ideală a turneului alături de 5 spanioli și 5 germani, a fost cam singurul pericol real al tricolorilor pentru poarta lui Kepa Arrizabalaga. Vârful de 23 de ani al celor de la Reading s-a bătut de la egal la egal cu un fundaș imens din fotbalul european, Sergio Ramos, căruia i-a pus mari probleme pe tot parcursul meciului.

  • 2 goluri a marcat Pușcaș în Championship pentru Reading

Cu excepția celor doi jucători, Tătărușanu și Pușcaș, e greu să mai evidențiem alți tricolori după meciul de aseară. Poate să mai remarcăm un Romario Benzar, bun pe faza ofensivă ca în vremurile în care era debutat de Christoph Daum, și Florin Andone, bătăios și la locul potrivit.

Cea mai mare deziluzie a fost Răzvan Marin. Forma sa modestă de la Ajax, acolo unde a ajuns rezervă în ultimele meciuri, s-a prelungit și la echipa națională. Ezitant încă din start, jucătorul de 23 de ani a pierdut multe mingi la mijlocul terenului și nu a ajutat aproape deloc în ofensivă.

Tot în ofensivă, timp de 56 de minute cât a fost pe teren, golgheterul celor de la Ludogorets, Claudiu Keșeru, nu s-a văzut deloc în joc. Pușcaș a fost lăsat singur să se lupte cu puternicii Ramos și Llorente. Un alt jucător care nu s-a regăsit aseară a fost experimentatul jucător al celor de la CFR Cluj, Ciprian Deac. Apărut la munca de jos din apărare, Deac a comis penalty-ul din care Spania a deschis scorul, iar după pauză a fost depășit ușor de Jordi Alba, cel care a pasat pentru golul lui Alcacer.

Tactica lui Cosmin Contra, un mare minus cu Spania

Contra Spaniei, România a cedat inițiativa încă de la cabine. După echipa de start anunțată de selecționerul Contra, era evident că ne vom apăra. Și ne-am apărat în tranșee. După numai câteva zeci de secunde de joc, Paco Alcacer îl evidenția deja pe excelentul Ciprian Tărărușanu. Tactica lui ”Guriță” cu cinci fundași s-a dovedit a fi una falimentară. Elevii lui Robert Moreno au avut o primă repriză de antrenament: posesie 73-27% și 8-0 raportul șuturilor pe poartă.

Probleme cu suporterii la România – Spania! Minut de reculegere nerespectat, fumigene şi scandări împotriva Ungariei

O parte din fani, un minus care poate influența calificarea la Euro 2020

Pe lângă cele trei puncte pierdut cu Spania, prima reprezentativa antrenată de Cosmin Contra ar mai putea suferi o pierdere în viitorul apropiat. România riscă să joace fără spectatori după incidentele care au avut loc pe Arena Națională în care au fost implicați suporterii naționalei României.

Majoritatea fanilor din tribune au susținut cu fair-play naționala. Ca de obicei, a existat o parte care a pus probleme. S-au aprins torțe încă din start, unele fiind aruncate în teren, au existat conflicte între fani și forțele de ordine, iar în finala am avut suporteri intrați pe teren.

  • 50.124 de spectatori au asistat la România – Spania pe Arena Națională

În aceste condiții, șansele ca UEFA să deschidă o procedură disciplinară împotriva României sunt foarte mari. Reprezentativa antrenată de Cosmin Contra riscă să joace fără spectatori la următoarele meciuri din preliminariile EURO 2020 de pe teren propriu și să fie amendată.

Programul grupei F din preliminariile Euro 2020:

8 septembrie 2019: Spania – Feroe (ora 16:00), România – Malta (ora 19:00), Suedia – Norvegia (ora 21:45)

12 octombrie 2019: Feroe – România (ora 19:00), Malta – Suedia, Norvegia – Spania (ora 21:45)

15 octombrie 2019: Feroe – Malta, România – Norvegia, Suedia – Spania (ora 21:45)

15 noiembrie 2019: Norvegia – Feroe, România – Suedia, Spania – Malta (ora 21:45)

18 noiembrie 2019: Malta – Norvegia, Spania – România, Suedia – Feroe (ora 21:45)