Sport

Plusurile şi minusurile naţionalei României după locul 12 la Europeanul de handbal feminin! Ce urmează pentru “tricolore”

Naţionala României de handbal feminin a încheiat pentru a patra oară consecutiv în afara top 10 la turneele finale. Echipa lui Florentin Pera a reuşit două victorii.
16.11.2022 | 19:10
Plusurile si minusurile nationalei Romaniei dupa locul 12 la Europeanul de handbal feminin Ce urmeaza pentru tricolore
Naţionala României de handbal feminin. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Echipa naţională a României de handbal feminin şi-a încheiat parcursul la Campionatul European cu un nou eşec: 28-32 în faţa Germaniei. Cu această înfrângere, “tricolorele” încheie pentru a patra oară la rând în afara top 10 la un turneu final.

Naţionala României, capăt de drum la Campionatul European de handbal feminin!

Formaţia pregătită de Florentin Pera a fost în cărţi pentru semifinalele competiţiei până la ultimele două meciuri din grupele principale, însă a cedat atât cu Muntenegru (34-35), cât şi cu Germania (28-32).

ADVERTISEMENT

Victoria surprinzătoare a Ungariei în faţa Sloveniei coboară naţionala României încă un loc în clasamentul final al turneului, locul 12, ultimul în grupele principale. La fel s-a întâmplat şi în urmă cu doi ani. Dar, care au fost plusurile şi minusurile naţionalei României la acest turneu final.

Plusurile şi minusurile “tricolorelor” la turneul final

Plusuri: 

+ atitudine: naţionala lui Florentin Pera a fost mai bătăioasă decât la precedentele turnee finale. Fetele nu au cedat atât de uşor, drept dovadă cele două înfrângeri suferite la limită cu Ţările de Jos şi Muntenegru, în ultimul caz izbucnind şi un scandal de arbitraj.

ADVERTISEMENT

+ Cristina Neagu: revenirea interului stânga în echipa naţională este clar un mare plus. A depăşit borna de 300 de goluri pentru naţionala României la Euro şi avem mai mult decât o maşină de goluri, ci şi un lider. Prima reprezentativă rămâne dependentă de Neagu.

+ joc colectiv: În sfârşit vedem la lucru mai mult extremele în naţionala României. Reuşim să dezvoltăm şi contraatacuri, dar şi acţiuni rapide pe faza a doua. Încă nu suntem la nivelul celorlalte naţiuni de la Euro care stăpânesc mult mai bine aceste procedee, dar a fost mai bine ca la alte turnee finale.

ADVERTISEMENT

+ goluri multe marcate: România a marcat mult şi a încasat mult. Deci plusul este pentru atac. Tricolorele au marcat 139 de goluri împotriva adversarelor tari, din grupele principale, adică o medie de 27,8 goluri pe meci.

+ jucătoarele tinere: “Tricolorele” au venit cu multe jucătoare tinere, lotul fiind decimat de obligativitatea vaccinării şi de accidentări. Dar, debutul unei jucătoare precum Diana Lixăndroiu ne dă speranţe.

ADVERTISEMENT

Minusuri: 

– rezultatele: ne-am luptat pentru semifinale, dar tot pe locul 12 am încheiat. Da, arbitrajul a fost controversat atât cu Ţările de Jos, cât şi cu Muntenegru. Dar, în final, rămânem cu o victorie în grupele principale, obţinută după un gol marcat în ultima secundă de Bianca Bazaliu, de la 15 metri. Clasările la ultimele patru turnee finale: 2019: 12, 2020: 12, 2021: 13, 2022: 12.

– defensiva: România a încasat foarte mult. Portarii nu au avut procentaje scăzute, în jurul a 30%, dar cu toate acestea tricolorele au încasat 158 de goluri, cele mai multe dintre echipele calificate în grupele principale. O medie de 31,6 pe meci. Florentin Pera are multe de rezolvat în defensivă

– finalurile de meci: “Tricolorele” nu au ştiut să gestioneze finalurile de meci în favoarea lor. Şi a câta oară se întâmplă asta? Finalurile cu Ţările de Jos şi Muntenegru puteau să fie cu un rezultat diferit cu mai multă atenţie.

– momente de lentoare pe faza de atac: România este una dintre echipele fruntaşe la numărul de pase. Nu este neapărat un lucru bun pentru că asta înseamnă acţiuni de atac cu o viteză scăzută sau soluţii limitate. Faptul că plimbăm mingea nu ne ajută. Drept dovadă, Norvegia sau Franţa, echipe care joacă în semifinale, sunt la polul opus. Ele joacă mai vertical, mai în viteză.

– replierile: Intră tot la capitolul defensivă, dar “tricolorele” au luat multe goluri uşoare din cauza replierii greoaie. Un plus de viteză la repliere după faza de atac ar duce la eliminarea unor goluri marcate fără efort de adversare şi care pot răsturna balanţa.

Campionatul Mondial din 2023, crucial pentru prezenţa Jocurile Olimpice!

Una peste alta, România a arătat spirit combativ la acest turneu final. Realist, drumul spre Jocurile Olimpice din 2024 poate fi făcut doar prin turneele preolimpice. Pentru asta va fi crucial Campionatul Mondial de anul viitor.

Danemarca, Suedia şi Norvegia găzduiesc Mondialul, iar România va merge la baraj pentru a obţine calificarea. Acolo, “tricolorele” trebuie să intre în top 8 pentru a obţine biletele pentru turneele preolimpice.

O misiune dificilă pentru Florentin Pera, dar nu imposibilă. România a arătat lucruri bune şi dacă “tricolorele” vor remedia câteva lacune arătate la acest turneu final, obiectivul ar putea fi realizabil.

  • 303 goluri a înscris Cristina Neagu în istoria participărilor la Euro
  • 158 de goluri a încasat România în grupele principale, cele mai multe
ADVERTISEMENT
Sf. Andrei 2023. Urări, mesaje şi felicitări pentru sărbătoriţii de pe 30 noiembrie
Sf. Andrei 2023. Urări, mesaje şi felicitări pentru sărbătoriţii de pe 30 noiembrie
”Fratele” lui Adi Mutu a ajuns de nerecunoscut și a venit în România:...
”Fratele” lui Adi Mutu a ajuns de nerecunoscut și a venit în România: ”Uitați-vă la mine, din cauza voastră sunt așa”
Polițista din stadion devenită virală și-a vopsit sânii în culorile echipei favorite și...
Polițista din stadion devenită virală și-a vopsit sânii în culorile echipei favorite și a pozat așa pe Instagram: „Oamenii mei frumoși, a ieșit soarele!”
Presupusa amantă a lui Lionel Messi a rupt tăcerea despre relaţia cu starul...
Presupusa amantă a lui Lionel Messi a rupt tăcerea despre relaţia cu starul argentinian. Jurnalista este de o frumuseţe uimitoare
Moștenirea controversată a lui Henry Kissinger: Lovituri de stat și genocide, de la...
Moștenirea controversată a lui Henry Kissinger: Lovituri de stat și genocide, de la khmerii roșii și Vietnam la războiul din Ucraina
Cum arată locul de vechi al Ronei Hartner din cimitirul Bellu? Acolo se...
Cum arată locul de vechi al Ronei Hartner din cimitirul Bellu? Acolo se odihnește și tatăl artistei GALERIE FOTO
PUTIN CUTREMURĂ toată planeta! Decizie ISTORICĂ pe final de an
PUTIN CUTREMURĂ toată planeta! Decizie ISTORICĂ pe final de an
Meghan, provocare urâtă pentru Regele Charles. Ce urmează pentru cuplul rebel
Meghan, provocare urâtă pentru Regele Charles. Ce urmează pentru cuplul rebel
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este...
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este fericit pentru mine și eu sunt fericită că am alături un bărbat în adevăratul sens al cuvântului”
Eugenia Șerban a obținut ordin de protecție împotriva fiului ei. Calvarul prin care...
Eugenia Șerban a obținut ordin de protecție împotriva fiului ei. Calvarul prin care trece după lupta cu cancerul
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de...
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de propagandă cu patru milioane de exemplare în trei luni
Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu. Câți bani primesc artistele: „M-a...
Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu. Câți bani primesc artistele: „M-a și înjurat lumea pe Facebook”
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa...
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa și America!