News

PMB poate începe demolările pe Prelungirea Ghencea. Nicușor Dan a răspuns proprietarilor furioși: ”Vă facem un serviciu”

Primarul Municipiului București, Nicușor Dan, s-a întâlnit miercuri cu proprietarii ale căror locuințe urmează să fie demolate în cadrul lucrărilor de pe Prelungirea Ghencea.
12.10.2022 | 12:08
PMB poate incepe demolarile pe Prelungirea Ghencea Nicusor Dan a raspuns proprietarilor furiosi Va facem un serviciu
Nicușor Dan s-a întâlnit miercuri cu proprietarii de pe Prelungirea Ghencea. Foto: captură YouTube, hepta.ro – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Nicuşor Dan a anunţat că în prezent, Primăria Municipiului București (PMB) a rezolvat problema banilor pentru toate imobilele din Prelungirea Ghencea. Conform spuselor edilului general, asta înseamnă că PMB poate să înceapă lucrările de demolare.

Mesajele lui Nicușor Dan pentru proprietari

Cel care conduce Primăria Capitalei completat că buldozerele vor interveni pentru a demola doar patru clădiri. Totuși, până când nu vor fi găsite soluții locative pentru toate persoanele afectate, demolarea nu va începe.

ADVERTISEMENT

În fața acestei situații, proprietarii i-au reproșat lui Nicușor Dan că banii primiți de la PMB în urma evacuărilor sunt prea puțini. În replica, Nicușor Dan le-a spus că grila de plată a fost stabilită de Parlament.

De asemenea, edilul general s-a arătat deranjat de tonul folosit de proprietarii care îi adresau critici cu privire la reacția autorităților locale în unele situații: ”Vă rog să nu mă mai certați. Noi vă facem un serviciu. Asta e procedura pe care a stabilit-o Parlamentul și pe care noi suntem obligați să o respectăm.

ADVERTISEMENT

Conform informațiilor reprezentanților PMB, pentru lucrările de pe Prelungirea Ghencea, sunt vizate 550  de imobile pentru expropriere. În anumite cazuri, asta include terenuri şi construcţii.

Toți proprietarii afectați de lucrări vor primi banii de la PMB

În acest context, Nicuşor Dan a afirmat că dintre cele 550 de imobile, au fost consemnaţi banii pentru 42 în 2019. Ulterior, în 2021, au primit bani alți doi proprietari, iar în 2022 a fost rezolvată situația financiară pentru toate imobilele.

ADVERTISEMENT

”(…) Vrem să demolăm tot până la sfârşitul anului, din ceea ce a rămas de demolat suntem la 15% în momentul ăsta”, a declarat primarul Capitalei. În continuare, acesta a subliniat că este decis să lămurească procedura de consemnare a sumelor.

El a mai spus că PMB stabileşte doar culoarul de expropriere, conform news.ro. Ulterior, o comisie suprapune acest culoar peste proprietăţi, însă informaţia nu este 100% corectă, pentru că unele imobile nu sunt înscrise în cartea funciară.

ADVERTISEMENT

Mai simplu spus, nu există proprietatea clar definită, iar sumele sunt consemnate într-un cont.”Proprietarii au dreptul să ia banii şi dacă ei consideră că imobilul valorează mai mult, au dreptul să meargă în instanţă, să ceară diferenţa”, a spus Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT