News

PMP, partidul lui Traian Băsescu, dat în judecată de 96 de ori! Motivul: o datorie de un milion de euro

17.05.2020 | 21:27
PMP partidul lui Traian Basescu dat in judecata de 96 de ori Motivul o datorie de un milion de euro
ADVERTISEMENT

O firmă care a tipărit materiale electorale pentru Partidul Mişcarea Populară (PMP) în anul 2014, a intentat luna trecută nu mai puţin de 96 de procese pentru a obţine recuperarea unei datorii de 4,6 milioane de lei de la formaţiunea politică.

PMP, partidul lui Traian Băsescu, dat în judecată de 96 de ori: “Nu vor să-mi plătească”

“Nu vor să-mi plătească”, explică patronul societăţii, conform g4media.ro. În 2014, firma Amma Print SRL a tipărit materiale electorale pentru PMP în campania alegerilor prezidenţiale, candidatul acestui partid fiind atunci Elena Udrea.

ADVERTISEMENT

Ulterior, formaţiunea nu a achitat facturile, aşa că, în 2017, societatea patronată de Mihail Volintiru a dat în judecată partidul şi a obţinut o sentinţă care a obligat pârâtul să îi achite suma de 619.384 de lei cu titlu de preţ, precum şi penalităţi de întârziere, aferente sumei, în cuantum de 0,3% pe zi de întârziere calculată de la data scadenţei fiecărei facturi în parte şi până la data plăţii efective.

“Le-am propus 3-4 variante de stingere a debitului. Singura lor ofertă a fost să ne achite 25% din sumă și să încheiem litigiul”

Decizia a rămas definitivă în septembrie 2019: ”Nu ne-au plătit nici un leu, deși le-am propus 3-4 variante de stingere a debitului. Singura lor ofertă a fost să ne achite 25% din sumă și să încheiem litigiul”, spune Volintiru.

ADVERTISEMENT

Patronul estimează că, în prezent, suma totală datorată de PMP, cu tot cu penalități, este de circa 4,6 milioane de lei.

La începutul lunii aprilie, văzând că plata nu a fost făcută, Amma Print a depus la Judecătoria Sectorului 1 din Bucureşti 96 de acţiuni cu obiect “validare poprire”. Din cauza stării de urgenţă, niciuna nu a primit un termen de judecată.

ADVERTISEMENT

“Vrem să ne obținem banii din cotizațiile plătite de membri, deoarece legea interzice să procedăm astfel cu subvențiile primite de partide de la buget”

Patronul Amma Print SRL a explicat numărul mare de procese prin faptul că a dat în judecată, în scop de poprire pe conturi, toate filialele PMP din ţară, Bucureşti şi diaspora, precum şi preşedinţii acestora:

“Vrem să ne obținem banii din cotizațiile plătite de membri, deoarece legea interzice să procedăm astfel cu subvențiile primite de partide de la buget. Acestea nu pot fi executate silit”, afirmă Volintiru.

ADVERTISEMENT

“Ne vom apăra, avem suficiente argumente să corectăm lucrurile, inclusiv la sumă”

Acesta a fost uimit de faptul că PMP a refuzat să îşi achite restanţele financiare, de vreme ce, după calculele sale, formaţiunea a încasat subvenţii de circa 22 de milioane de lei, iar din cotizaţii, aproximativ 4 milioane de lei.

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat: “Este o chestiune care durează de mulți ani. Ne vom apăra, avem suficiente argumente să corectăm lucrurile, inclusiv la sumă. Sunt și aspecte care țin de bucătăria noastră internă”.

ADVERTISEMENT