News

PMP țintește postul de viceprimar al Capitalei. Eugen Tomac a făcut anunțul: „Vom negocia”

06.10.2020 | 13:45
PMP tinteste postul de viceprimar al Capitalei Eugen Tomac a facut anuntul Vom negocia
ADVERTISEMENT

Chiar dacă propriul candidat, Traian Băsescu, a pierdut categoric fotoliul de primar general al Capitalei, clasându-se pe locul trei în topul opțiunilor de vot, după Nicușor Dan și Gabriela Firea, Partidul Mișcarea Populară și-a impus obiective îndrăznețe în urma scrutinului din 27 septembrie.

Prin vocea liderului său, Eugen Tomac, formațiunea politică și-a exprimat intenția de a obține un post de viceprimar al Capitalei. „În negocierile pe care le vom avea vom solicita să fie creată și cea de-a treia poziție de viceprimar al Capitalei și de ce nu, să primim noi această poziție”, a declarat deputatul PMP.

ADVERTISEMENT

Acesta a precizat, totodată, că partidul este mulţumit de rezultatele alegerilor locale, în condițiile în care a devenit a treia forță politică și va avea un cuvânt greu de spus în noua configurație a consiliilor județene și locale din întreaga țară.

PMP țintește postul de viceprimar al Capitalei

Deocamdată am agreat împreună cu PNL să semnăm un protocol, prin care ne angajăm ca peste tot unde există reprezentanți PMP să se creeze majorități împreună. Bineînțeles că în Capitală situația este diferită.

ADVERTISEMENT

Noi ne dorim să facem parte din majoritatea care îl susține pe primarul general ales și evident că în negocierile pe care le vom avea vom solicita să fie creată și cea de-a treia poziție de viceprimar al Capitalei și de ce nu, să primim noi această poziție.

Nu este o condiție pentru colaborarea cu PNL, dar credem că este mult mai eficient să existe și o poziție nouă de viceprimar. Primarul general și președintele PNL au un cuvânt important de spus în această chestiune, dar noi avem suficiente argumente pentru a solicita crearea acestei poziții, pe care bineînțeles o revendicăm”, a declarat Eugen Tomac la RFI.

ADVERTISEMENT

Mihail Neamțu: „Sunt propunerea PMP pentru viceprimarul Bucureștiului”

În altă ordine de idei, vicepreședinte al PMP, Mihai Neamțu, a anunțat că va fi propus de Partidul Mișcarea Populară pentru unul dintre posturile de viceprimar, urmând să coordoneze instituțiile de cultură ale Primăriei Capitalei.

Acesta susține că PNL și USR trebuie să ia în calcul cooptarea PMP în vederea consolidării unei majorități în Consiliul General al Primăriei. Într-o situație similară se află în urma alegerilor din 27 septembrie și alte localități din țară.

ADVERTISEMENT

Decizia este a celor care fac deja majoritatea și decizia pe care o va lua PNL și USR. În cazul în care va fi cooptat un membru PMP din Consiliul General, va consolida majoritatea. Acum, dacă la ora asta cineva se îmbolnăvește sau se defectează, se pierde majoritatea.

Nicușor Dan e la doar un vot distanță de a pierde majoritatea. Dacă nu este cooptat un membru PMP, ei vor rămâne cu o majoritate fragilă. Decizia e la Nicușor Dan și liderii USR și PNL. Noi n-am solicitat nimic.

E o propunere care s-a făcut din partea PMP, Mihail Neamțu, viceprimar pentru instituțiile de cultură ale Primăriei. În funcție de maturitatea politică care va fi demonstrată în următoarele zile, Primăria București va avea o majoritate consolidată sau nu”, a declarat Mihail Neamțu.

ADVERTISEMENT