News

PMP va avea propriul candidat la alegerile prezidențiale: „Va face diferența”

11.07.2019 | 21:08
PMP va avea propriul candidat la alegerile prezidentiale Va face diferenta

Președintele Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac, a anunțat că PMP va avea candidat la alegerile prezidențiale, în ciuda sondajelor de opinie care arată foarte rău pentru partidul al cărui membru este fostul președinte al României, Traian Băsescu. Tomac a anunțat însă că partidul său va avea un candidat surpriză care va face diferența.

PMP va avea propriul candidat la alegerile prezidențiale

Tomac a făcut anunțut la deschiderea Comitetului Executiv al PMP: „Partidul Mişcarea Populară va avea candidat la alegerile prezidenţiale. Vrem să le oferim românilor o alternativă credibilă, un candidat care să aibă exact ceea ce românii aşteaptă acum – şi anume un om politic pregătit, dedicat muncii”, a spus Tomac.

Liderul PMP a mai spus că este important ca „viitorul preşedinte al României să înţeleagă exact provocările pe care le are ţara noastră de parcurs în următoarea perioadă, să înţeleagă cât de importantă este dimensiunea europeană a ceea ce România poate oferi Europei şi, bineînţeles, că pentru noi rămâne o prioritate ceea ce ceilalţi nu discută – şi anume ca românii, indiferent unde sunt ei astăzi, să-şi recapete demnitatea”.

Eugen Tomac a anunțat că PMP va avea un candidat la alegerile prezidențiale
Eugen Tomac a anunțat că PMP va avea un candidat la alegerile prezidențiale *foto: hepta.ro

PMP vrea un candidat care „să aducă Basarabia acasă”

Eugen Tomac a vorbit în acest sens și despre unirea cu Basarabia: „Acest lucru îl putem face prin aducerea Basarabiei acasă. Şi nu în ultimul rând, cred că este foarte important să începem să ne gândim la marile proiecte de infrastructură care au fost abandonate de toată lumea în ultimii ani”, a mai spus Eugen Tomac, joi, în deschiderea Comitetului Executiv Naţional al PMP.

Preşedintele PMP şi-a exprimat convingerea că partidul său poate oferi „o surpriză plăcută şi poate veni în faţa românilor cu un candidat care să facă diferenţa faţă de celelalte formaţiuni care propun doar oameni care vor funcţii, nu vor să se pună în slujba românilor”.

Interesant este că ultimul sondaj realizat de IMAS îl clasează pe Eugen Tomac la numai 1,6% din intențiile de vot, departe de orice alt candidat serios din partea celorlalte partide. Iar cum Traian Băsescu nu mai poate candida pentru un nou mandat, trebuie văzut cine va fi candidatul PMP pentru această rundă de alegeri la Cotroceni. În 2014, acest candidat a fost Elena Udrea.