News

PNL a fost amendat cu 10.000 de lei pentru Congresul din weekend. Anunțul Poliţiei Capitalei

Amendă de 10.000 de lei pentru Congresul PNL din weekend. Regulile privind pandemia nu au fost respectate
28.09.2021 | 16:21
PNL a fost amendat cu 10000 de lei pentru Congresul din weekend Anuntul Politiei Capitalei
ADVERTISEMENT

Partidul Național Liberal a primit o amendă de 10.000 de lei pentru Congresul organizat în weekend, deoarece nu au fost respectate regulile privind pandemia de coronavirus.

PNL a fost amendat cu 10.000 de lei, suma maximă, pentru Congres

Anunțul a fost făcut de directorul general al Poliției Capitalei, care a explicat faptul că în ziua desfășurării evenimentului au fost date 17 apeluri la 112 în care se reclama faptul că distanțarea fizică nu este respectată și nu toți participanții aveau masca de protecție.

ADVERTISEMENT

„Cu privire la acest eveniment, la data de 25 septembrie, prin sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă au fost înregistrate 17 apeluri prin care se semnala faptul că nu toţi participanţii păstrează distanţarea fizică, precum şi faptul că nu toţi participanţii au purtat pe toată durata Congresului masca de protecţie”, a transmis șeful Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti.

Amendă uriașă pentru PNL. Nu au fost respectate regulile privind pandemia

Așadar, pentru că regulile privind pandemia nu au fost respectate, PNL a fost amendat cu 10.000 de lei. Aceasta este suma maximă pe care hotărârea de guvern o prevede.

ADVERTISEMENT

Tot sursa citată a mai informat și faptul că organizatorii Congresului PNL în care a fost decis liderul partidului nu s-au asigurat că toate măsurile privind pandemia au fost respectate.

În informarea făcută de șeful Poliției București se mai arată și că participanții la Congresul PNL s-au îngrămădit atunci când mergeau să voteze.

ADVERTISEMENT

„Din datele raportate, în urma verificării aspectelor semnalate prin intermediul acestor apeluri a fost aplicată o sancţiune contraveţională organizatorului Congresului pentru o faptă prevăzut de Legea 55/2020 cu cuantumul maxim prevăzut de hotărârea de guvern.

Această sancţiune a fost aplicată pentru că organizatorul nu s-a asigurat că sunt respectate condiţiile de distanţare fizică a participanţilor, prin aceea că la un moment dat, în realizarea procesului de vot, calea de acces spre cabinele de vot a fost aglomerată de o parte dintre cei prezenţi”, a mai informat șeful Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti.

ADVERTISEMENT

În urma Congresului PNL, a fost ales lider al partiduluiactualul premier al țării, Florin Cîțu. Acesta l-a înfrânt pe contracandidatul său, Ludovic Orban.

El și-ar fi transmis demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților în cursul zilei de luni.

ADVERTISEMENT