News

PNL anunță startul procedurii de revocare a Avocatului Poporului, Renate Weber. ”Este apărătorul pensiilor nesimțite”

20.06.2020 | 21:15
PNL anunta startul procedurii de revocare a Avocatului Poporului Renate Weber Este aparatorul pensiilor nesimtite
ADVERTISEMENT

PNL anunță în mod oficial, prin vocea unui lider din Camera Deputaților, startul procedurii de revocare a Avocatului Poporului, Renate Weber.

La o zi după ce Ludovic Orban anunțase că va cere grupurilor parlamentare PNL să găsească o modalitate de înlocuire a Avocatului Poporului, subalternii au venit cu o soluție.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă, liderul deputaților liberali, Florin Roman, informează că luni vor fi demarate procedurile de revocare din funcție a Renatei Weber.

PNL demarează procesul de revocare a Avocatului Poporului, Renate Weber. ”Apărătorul pensiilor nesimțite”

Liberalii nu stau pe gânduri și, chiar de luni, 22 iunie, vor demara procedurile de revocare a Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului, a anunțat liderul deputaților liberali, Florin Roman.

ADVERTISEMENT

Recent, Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constituțională a României privind neconstituționalitatea legii de impozitare cu până la 85% a pensiilor speciale.

”Luni vom demara procedurile de revocare din funcție a doamnei Renate Weber, care s-a transformat în apărătorul pensiilor nesimțite!

ADVERTISEMENT

Avocatul Poporului și-a depășit atribuțiile constituționale inițiind un demers împotriva…poporului roman, care dorește tăierea pensiilor speciale și respectarea principiului contributivității.

A invoca neconstituționalitatea legii pe motiv de discriminare înseamnă cinism, in condițiile in care 5 milioane de romani primesc pensie după contribuție.

ADVERTISEMENT

Renate Weber este apărătorul pensiilor speciale nesimțite, cum este cazul fostului comandant al penitenciarului Colibași, care încasează o pensie specială de 75.000 lei. Probabil omul mănâncă cu 10 guri…”, a scris Roman pe Facebook.

Ludovic Orban: ”Weber e prietenul PSD-ului”

Vineri, premierul Ludovic Orban a declarat că va solicita grupurilor parlamentare ale PNL să găsească o variantă prin care să fie demis Avocatul Poporului.

”Voi cere grupurilor parlamentare ale PNL să investigheze posibilitatea de a demite Avocatul Poporului, de a o demite pe Renate Weber care nu se comportă ca Avocatul Poporului, pentru a numi, în sfârşit, un avocat al poporului care să acţioneze în conformitate cu Constituţia şi în interesul cetăţenilor români”, a declarat Ludovic Orban.

Orban nu a uitat de faptul că Weber a atacat la CCR și măsurile impuse în perioada stării de urgență. El o mai acuză pe aceasta că e ”prietenul PSD-ului”

”Avocatul Poporului nu mai este de mult Avocatul Poporului. Renate Weber s-a comportat ca avocatul celor care au încălcat legea în perioada epidemiei şi au pus în pericol sănătatea celorlaţi prin nerespectarea regulilor.

Renate Weber s-a arătat a fi prietenul PSD-ului, avocatului PSD-ului şi acum se arată a fi avocatul celor cu pensii speciale mari, cei cu pensii de peste 7.000”, a mai declarat premierul.

ADVERTISEMENT