News

Nicolae Ciucă este propunerea oficială de premier a PNL pentru consultările cu Klaus Iohannis. Update

PNL și-a ales noua propunere de premier: Nicolae Ciucă a fost votat în unanimitate.
21.10.2021 | 10:20
Nicolae Ciuca este propunerea oficiala de premier a PNL pentru consultarile cu Klaus Iohannis Update
ADVERTISEMENT
21-10-2021
07:20

PNL îl propune premier pe Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă a fost ales în unanimitate drept propunerea de premier a PNL, aceasta fiind varianta cu care partidul merge la consultările cu președintele.

Înainte de întâlnirea cu Klaus Iohannis, care are loc joi la ora 11:00, membrii PNL se întâlnesc într-o ședință chiar înainte de aceste consultări.

PNL ar putea propunere un nou premier în cadrul întâlnirii cu președintele

Astfel, Biroului Politic Naţional al PNL se întrunește de la ora 10:00, iar pe masa dezbaterilor s-ar afla și propunerea unui nou nume de premier.

ADVERTISEMENT

Deși până acum numele promovat a fost mereu cel al președintelui de partid, anume Florin Cîțu, în cadrul întrunirii de joi s-ar putea alege o flexibilizare a propunerii de premier, a transmis Adevărul.

Astfel, PNL ar putea înainte președintelui o altă variantă de prim-ministru, iar aceasta să nu fie Florin Cîțu.

ADVERTISEMENT

Numele care s-a vehiculat este cel al lui Nicolae Ciucă, iar el ar fi favorit din mai multe motive. Printre ele se află faptul că este destul de nou în partid și nu este interesat de jocuri politice și nici nu are o filială sau organizații.

De asemenea, Nicolae Ciucă are o relație bună cu președintele Klaus Iohannis și nu are o listă cu persoane pe care să le propună pentru funcțiile publice.

ADVERTISEMENT

Varianta de premier Florin Cîțu este luată în calcul

Totuși, aceste informații nu au fost confirmate și din cadrul partidului. Conform lui Dan Vîlceanu, propunerea de premier a PNL este tot Florin Cîțu.

„La acest moment noi avem o decizie a Biroului Executiv. Mâine dimineaţă (n. red. joi ) la ora 10.00 avem o şedinţă a Biroului Permanent Naţional, din care fac parte toţi preşedinţii de organizaţii ai PNL şi vom decide în consecinţă. La acest moment, nu există o altă decizie a PNL”, a spus Dan Vîlceanu la Digi24.

ADVERTISEMENT

„Noi avem o decizie la momentul acesta, vom vedea ce se va întâmpla mâine (n. red. joi). Dar la momentul acesta nu pot să vă dau un răspuns, pentru că avem deja o decizie”, a mai spus acesta.

În același timp, Dan Vîlceanu a transmis că dacă va fi făcută o nouă propunere de premier ea va fi comunicată public, dar o astfel de dorință nu a existat.

„Dacă exista o dorinţă pentru o altă nominalizare, cu siguranţă o comunicăm public. Nu a existat o dorinţă de a avea o altă nominalizare.

Am văzut tot felul de informaţii care au apărut în ultimele două zile. La momentul în care discutăm nu există o altă decizie”, a mai spus el.

ADVERTISEMENT