News

PNL, bătălia pe judeţe şi sectoare! Scandal mare între taberele Orban – Cîţu: “Filmările te duc cu gândul la o încăierare între nuntaşi băuţi”

Partidul Naţional Liberal, bătălia pe judeţe şi sectoare a scos în evidenţă o luptă surdă între cei doi candidaţi pentru şefia formaţiunii
08.07.2021 | 12:46
PNL batalia pe judete si sectoare Scandal mare intre taberele Orban  Citu Filmarile te duc cu gandul la o incaierare intre nuntasi bauti
Lupta între Ludovic Orban și Florin Cîțu se poartă pe fiecare regiune și sector. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

A fost scandal mare pentru fiecare post în parte în PNL. Liberalii s-au împărţit în două și n-au ezitat să-și atace zdravăn adversarul atunci când situația a cerut acest lucru. Actualul preşedinte al formaţiunii, Ludovic Orban a transmis că alegerile interne trebuie să ducă la întărirea partidului şi la creşterea şi cantitativă şi calitativă a acestuia.

Mesajul său a fost unul mai degrabă pentru presă şi ochii lumii. În realitate, cele două echipe n-au stat deloc pe gânduri. Totul a început după ce Florin Cîţu a spus că îşi doreşte un suflu nou. A fost contrat imediat şi Orban a transmis că acesta trebuie definit, mai ales când în echipă sunt nume vechi ale partidului, cum ar fi Emil Boc, Alina Gorghiu sau Raluca Turcan.

ADVERTISEMENT

Partidul Naţional Liberal, bătălia pe judeţe şi sectoare!

Personaj important, deputatul Florin Roman a reacţionat imediat spunând că „nimeni nu scapă de atacurile lui Orban”. După care, cei doi candidaţi s-au apucat să se bată pentru fiecare organizație, delegații favorabili fiind esențiali la Congresul din 25 septembrie.

Vaslui a fost primul judeţ unde săbiile au ieşit din teacă. A câştigat fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, un susţinător al taberei Cîţu. Victoria lui a fost puternic contestată de colegii din echipa Orban.

ADVERTISEMENT

„A fost un proces electoral fraudat, fără măcar a se face eforturi de a masca acest lucru. Şi mai grav de atât, putem spune că această fraudă a fost girată prin prezenţă de către domnul prim-ministru Florin Cîţu”, a spus Marius Arcăleanu, prim-vicepreședinte al organizației municipale din Vaslui.

Câştigătorul, Nelu Tătaru a mers apoi şi la Suceava acolo unde l-a ajutat pe Gheorghe Flutur. Au urmat Neamț și Iași și Moldova părea asigurată pentru șeful Executivului. Ludovic Orban, candidat pentru un nou mandat de preşedinte al Partidului Naţional Liberal a luat Botoșaniul, dar a continuat să susțină că nu şi-a dorit competiţia internă care are loc pentru şefia formaţiunii politice şi a reclamat modul în care campania internă se desfăşoară.

ADVERTISEMENT

„Din păcate, trebuie să spun că unele aspecte ale campaniei interne nu sunt foarte plăcute şi nu prea au legătură cu ceea cu înseamnă democraţia”, a declarat Orban.

Scandal la Timișoara între liberali

A fost iureș total în Timișoara. Şedinţa de alegeri în care urma să fie votat viitorul preşedinte pe județ ar fi trebuit să aibă loc la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul, iar candidaţii pentru această funcţie erau Cosmin Tabără, viceprimarul Timişoarei, şi Raul Ambruş, consilier local.

ADVERTISEMENT

Scandalul între cele două tabere a pornit de la faptul că 150 de liberali au fost eliminaţi de pe listele de votanţi ale lui Raul Ambruş, din cauza faptului că nu au carte de identitate sau rezidenţă de Timişoara.

Aceştia nici nu au fost lăsaţi să intre în interiorul clădirii în care se desfăşura şedinţa de alegeri. Sunţinătorii lui Raul Ambruş au reuşit totuşi să pătrundă în interiorul Sălii Filarmonicii din Timişoara, după ce timp de aproximativ două ore au scandat şi huiduit în faţa clădirii. În acel moment, preşedintele interimar al PNL Timiş, Alin Nica, a anunţat suspendarea şedinţei şi a părăsit sala. Aproape 1.000 de liberali urmau să voteze conducerea PNL Timişoara.

După ce Alin Nica a anunţat suspendarea alegerilor, tabăra care îl susţinea pe candidatul Raul Ambruş a format o nouă comisie de alegeri şi a ales preşedintele, anunţând că Ambruş a obţinut votul majorităţii.

Referindu-se la scandalul de la alegerile PNL Timişoara, preşedintele PSD Timiş şi lider al deputaţilor social-democraţi, Alfres Simonis a fost tranșant și a zis că este jenant pentru un preşedinte de partid şi chiar de Consiliu Judeţean să fie huiduit de proprii colegi şi că vorbele grele aruncate de cele două tabere discreditează PNL.

„De mult nu am mai avut în politica românească scene tragi-comice ca astăzi, la tentativa de conferinţă municipală a PNL Timişoara. Firme de paza, cefe late, poliţie, îmbrânceli, huiduieli, zeci de oameni ţinuţi afară în ploaie – aşa a arătat jalnicul spectacol servit de liberalii din Timiş.

Caragiale ar fi cu siguranţă invidios că epigonii Brătienilor au reuşit să depăşească în ridicol grotescul personajelor sale. Filmările de la faţa locului te duc cu gândul la birtul din Dudeştii Noi (localitate din care provine liderul interimar al PNL Timiş, Alin Nica – n.r.) sau la o încăierare între nuntaşi băuţi la o sală de evenimente din Sânnicolaul Mare şi nicidecum la un eveniment public, desfăşurat în cel mai civilizat oraş al ţării”, a scris pe Facebook, Alfred Simonis.

Show total și la București

Preşedintele interimar al PNL Timiş, Alin Nica, a postat și el pe pagina sa de Facebook, un mesaj în care arată că întotdeauna a fost imparţial cu cei doi candidaţi la funcţia de preşedinte al PNL, Ludovic Orban şi Florin Cîţu, dar a şi criticat momentul scandalului din conferinţa de alegeri a PNL Timişoara. Nica a arătat că Adrian Oros, ministrul Agriculturii, prezent în sala de conferintă, a încurajat continuarea “simulacrului de alegeri”, susţinut chiar de Ludovic Orban. Nica mai scrie că Ludovic Orban nu mai este preşedintele său PNL.

Actualul lider al liberalilor a simțit că pierde teren și pentru a-și convinge colegii să-l voteze a trecut la comparații  cu Cristiano Ronaldo. „Ronaldo a jucat la Real Madrid. Cu Ronaldo, Real Madrid a câștigat trei cupe Champions League. Real Madrid a decis să renunțe la Ronaldo pentru că nu are suflu nou. De când Real Madrid a renunțat la Ronaldo nu a mai câștigat nici un Champions League”, a fost argumentul lui Orban.

La București a fost bătălie pentru fiecare sector în parte. În 5 a câștigat omul lui Orban, dar candidatul susţinut de Florin Cîţu, Pavel Popescu, s-a impus în alegerile pentru preşedinţia PNL Sector 4. ”PNL nu este o dictatură şi vă rog pe cei care sunteţi sunaţi şi ameninţaţi să ieşiţi public şi să spuneţi acest lucru”, a declarat și premierul.

La Sectorul 1 a învins Sebastian Burduja, în timp ce la 6 s-a impus fără mari probleme primarul Ciprian Ciucu. Cei doi n-au ales încă în duelul Orban – Cîțu, deși ambele tabere încearcă să-i atragă.

De remarcat că în perioada următoare sunt programate alegeri și în celelalte sectoare sau regiuni ale țării.

ADVERTISEMENT