News

Organizația PNL București are un nou președinte. Cine este Ciprian Ciucu, cel care a detronat-o pe Violeta Alexandru

Noul lider al PNL din Capitală este una dintre figurile tinere ale partidului ce se bucură de susținerea premierului.
24.07.2021 | 22:50
Organizatia PNL Bucuresti are un nou presedinte Cine este Ciprian Ciucu cel care a detronato pe Violeta Alexandru
ADVERTISEMENT

Ciprian Ciucu este ocupantul fotoliului de primar al Sectorului 6, dar și liderul organizației liberale de sector.

PNL București are un nou șef. Cine este Ciprian Ciucu, cel care a detronat-o pe Violeta Alexandru

Potrivit CV-ului publicat pe site-ul Primăriei Sector 6, Ciprian Ciucu are o diplomă de licență și una de masterat în științe politice de la Școală Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA).

ADVERTISEMENT

El a obținut mai multe certificate de competențe profesionale, că manager de proiect, formator și specialist în management al marketingului.

Noul șef al organizației PNL București a fost coordonator de programe în cadrul unui ONG, specialist în relații publice în cadrul Președinției României, responsabil cu presă la Oficiul Național de Cadastre, Geodezie și Cartografie, manager de relații publice și marketing la ONG-ul Centrul Educația 2000+.

ADVERTISEMENT

Ciprian Ciucu lucrat la Banca Mondială și a fost lector în cadrul Departamentului de Studii Europene al Universității din București.

În perioada 2015-2016, a fost angajat de Comisia Europeană ca expert în administrație publică, iar între anii 2009 și 2016 a fost director și expert de politici publice în cadrul Centrului Român de Politici Europene.

ADVERTISEMENT

Edilul Sectorului 6 lucrat ca expert în creșterea capacității administrative, iar din decembrie 2019 și până la alegerea sa ca primar a fost președinte al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, instituție aflată în subordinea Guvernului României.

De la candidat independent la Primăria Generală la primar de sector din partea PNL

În 2016, Ciprian Ciucu își anunța candidatura ca independent la Primăria Capitalei, susținut însă de partidul M10, condus de europarlamentarul Monica Macovei. Politicianul s-a retras ulterior din cursă și s-a înscris în PNL.

ADVERTISEMENT

Începând cu iunie 2016, Ciprian Ciucu a fost consilier general al Municipiului București, ales pe listele PNL.

Înainte, acesta a fost președintele Consiliului Național de Integritate, instituție în subordinea căreia funcționează Agenția Națională de Integritate (ANI) și director de programe și membru al consiliului director al Centrului Român de Politici Europene (CRPE), pe care l-a fondat împreună cu Cristian Ghinea, în prezent ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene din partea USR-PLUS.

La alegerile locale din 2020 a fost desemnat candidat pentru primăria Sectorului 6 al Bucureștiului din partea PNL și, susținut și de USR-PLUS, a câștigat postul de primar.

Pe 15 iulie 2021, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunţat că şi-a depus candidatura pentru preşedinţia PNL Bucureşti, publicând pe Facebook fotografii alături de mai mulţi liberali şi premierul Florin Cîţu, candidat la şefia partidului.

Două zile mai târziu, şi fostul ministru liberal al Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat că şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la şefia PNL Bucureşti.

Pe 24 iulie 2021, Ciprian Ciucu a fost ales noul președinte al organizației PNL București. El a învins-o pe Violeta Alexandru cu 498 de voturi la 405, potrivit numărării voturilor.

Ca de obicei, edilul Sectorului 6 și-a anunțat victoria pe Facebook, într-o postare în care le-a reamintit susținătorilor săi care este echipa care-l va ajuta să păstorească organizația liberală a Capitalei.

“Mulțumesc din suflet PNL București, va mulțumesc dragi colegi, pentru încrederea pe care mi-ati acordat-o astăzi!
Echipa pe care trebuie sa o susținem mai departe este formată din:
Catalin Deaconescu – prim vicepresedinte
Diana Baciuna – prim vicepreședinte
Octavian Oprea – vicepresedinte
Tudorel Prună – vicepreședinte
Stelian Bujduveanu secretar general
Bogdan Ciocarlan – Trezorier
Daniela Pasareanu – Cenzor
Florin Berbecaru – COAMB
Încrederea dumneavoastră mă responsabilizează și mai mult”, a scris Ciprian Ciucu pe Facebook.

Premierul Florin Cîțu, din tabăra căruia face parte Ciprian Ciucu, i-a transmis acestuia un mesaj de felicitare prin intermediul aceleiași rețele de socializare.

“Ciprian Ciucu este noul președinte al PNL București! Felicitări
 ! Avem treabă, Ciprian!
Trebuie să reconstruim filiala și să aducem oamenii împreună.
Fără compromisuri în 2024 și sunt sigur că PNL va fi prima opțiune a bucureștenilor. Reușim împreună!
Împreună suntem #echipacastigatoare”, a fost mesajul premierului.

ADVERTISEMENT